Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

Kuhar ste i ljubitelj tradicionalne dalmatinske kuhinje? Prijavite se na masterclass s vrhunskim chefovima i sudjelujte u stvaranju prvog Manifesta hrvatske kuhinje

Ovo je poziv za kuhare koji žele više od svakodnevice. Za one koji vjeruju da domaća kuhinja nije samo prošlost, već i budućnost
SPONZORIRANI SADRŽAJ19. prosinca 2025. 07:58
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Narodna jela često se prenose nenametljivo, tiho, usput… u kuhinjama naših nona i majki. Ne pišu se, nego se pamte, po mirisu, po pokretu ruke, po tome kada „znaš da je gotovo“. Ta znanja, oblikovana vremenom i iskustvom, temelj su naše kulinarske tradicije i identiteta. No da bi opstala, tradicija mora pronaći svoj put i do profesionalnih kuhinja u kojima se danas oblikuju novi standardi i stvaraju nova kulinarska poglavlja.

Upravo zato je nastao projekt Uplift – prijatelj hrvatske kuhinje, nacionalna petogodišnja inicijativa koju je pokrenuo Mastercard uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatske gospodarske komore. Cilj projekta je definirati, zaštititi i promovirati hrvatsku kuhinju kao kulturni, turistički i gospodarski resurs, a njegova srž leži u konkretnim, stručnim i edukativnim aktivnostima, među kojima se ističu masterclass radionice za profesionalne kuhare.

PRIJAVITE SE NA MASTERCLASS RADIONICE DO 31. PROSINCA 2025. NA OVOJ POVEZNICI!

Ove radionice nisu samo tečaj kuhanja. One su prostor prijenosa znanja, ali i emocije, mjesta gdje tradicija i tehnika postaju jedno, a kuhari dobivaju priliku učiti od najboljih. Marin Medak, Hrvoje Zirojević, Braco Sanjin, Vjeko Bašić i Marijo Curić, uz podršku gastronomskog stručnjaka Radovana Marčića i kulinarskog konzultanta Dina Galvagna, čine radnu skupinu koja je standardizirala recepte šest ključnih dalmatinskih jela: crni rižoto, riblja juha, marinirana plava riba, brudet, riba s gradela s blitvom i pašticada s njokima.

Od 4. do 6. veljače 2026., u Splitu, upravo će ti chefovi voditi intenzivne, višednevne radionice za kuhare iz cijele Hrvatske. Kroz praksu, razgovor i mentorstvo, polaznici će steći znanje koje nije moguće naučiti iz kuharica. Naučit će kako se kuha s poštovanjem prema receptu, regiji i proizvodu. Kako se ne gubi duh tradicije, čak i kad se kuha za stotine ljudi dnevno. Kako kuhati tako da okus postane sjećanje koje gosti nose kući.

Radionice su potpuno financirane od strane projekta, uključuju trošak puta, smještaja, namirnica, opreme i mentorskog rada. Dodatno, svi polaznici postaju dio digitalne priče projekta koja se komunicira putem platformi uplift.hr i priceless.com, čime dobivaju dodatnu vidljivost, priliku za umrežavanje i prostor za daljnji razvoj karijere.

Ovo je poziv za kuhare koji žele više od svakodnevice. Za one koji vjeruju da domaća kuhinja nije samo prošlost, već i budućnost. Za one koji su spremni učiti, dijeliti i postati dio priče koja ima za cilj stvoriti prvi Manifest hrvatske kuhinje, nacionalni standard koji će dugoročno oblikovati naš gastronomski identitet.

Prijave su otvorene do 31. prosinca 2025. Obrazac za prijavu je dostupan ovdje, a na uplift.hr/kuhinja pronađi i detaljna pravila natječaja

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
1
Haha
0
Nice
0
What?
0
Laž
0
Sad
0
Mad
0
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Znamo gdje je i kada novi koncert Ane Uršule Najev
13
sat
Znamo gdje je i kada novi koncert Ane Uršule Najev
Vodeći hrvatski distributer zlata i srebra otvara svoja vrata u Dubrovniku!
14
sat
Vodeći hrvatski distributer zlata i srebra otvara svoja vrata u Dubrovniku!
Znate li što se krije iza naziva Brunchkalar? Advent na Zapadnoj obali donosi novu blagdansku tradiciju!
19
sat
Znate li što se krije iza naziva Brunchkalar? Advent na Zapadnoj obali donosi novu blagdansku tradiciju!
Što bolje opisuje Dalmaciju od ovih šest tradicionalnih jela?
2
dan
Što bolje opisuje Dalmaciju od ovih šest tradicionalnih jela?
Kako je Livio iz Marčane uklonio vlagu i plijesan u svom domu i apartmanu
2
dan
Kako je Livio iz Marčane uklonio vlagu i plijesan u svom domu i apartmanu
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
Copyright © 2017-2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.