Knjižnica Marko Marulić Split: Ove srijede Richard Brennan predstavlja knjigu “Kako disati”

Uz revolucionarnu metodu Alexanderove Richard Brennan će vam objasniti kako da ponovo prodišete i poboljšate sve aspekte

Richard Brennan, autor izvrsne knjige “Kako disati” i vodeći svjetski stručnjak Alexander tehnike, zajedno s kolegicama iz Njemačke i Hrvatske, predstavit će u Splitu svoju knjigu te ovu revolucionarnu tehniku disanja. Promocija će se održati u srijedu (25. listopada) u 18:30, u Knjižnici Marka Marulića u Splitu.


Gosti:

Richard Brennan, autor knjige Kako disati (Irska)

Aranka Fortwängler, akademska glazbenica i profesorica Alexander tehnike (Njemačka

Andreja Tokić, viši fizioterapeut, visi radni terapeut, učiteljica Alexander tehnike

Alexanderova tehnika je više od jedne “tehnike”. Ona je uzbudljiv susret sa samim sobom.  Pokazuje Vam put ka više budnosti i životnosti u svom tijelu, novu mogućnost kojom svoj odnos sa drugim ljudima, kao i sa svojim pozivom možete kreirati i doživjeti sa više slobode, opuštenosti i zadovoljstva.


Richard Brennan učitelj je Alexanderove tehnike već više od 25 godina, predaje diljem Europe i u SAD-u i direktor je Centra Alexander tehnike u Galwayu, u Irskoj. Autor je osam knjiga, među kojima se ističu Change Your Posture – Change Your Life (Promijenite svoje držanje, promijenite svoj život) i Back in Balance (Natrag u ravnotežu). Predsjednik je i suosnivač Irskog društva Alexander tehnike (ISATT).

Aranka Fortwängler, voditeljica je škole za izobrazbu Alexanderove tehnike u Freiburgu i docentica Alexanderove tehnike na Muzičkoj Akademiji u Karlsruhe (1983-1991). Dugogodišnja voditeljica seminara Alexanderove tehnike u Njemačkoj i Hrvatskoj. Diplomirala flautu na Glazbenoj akademiji u Zagrebu i Freiburgu.O knjizi i tehnici

Svjesno disanje najvažniji je preduvjet odbacivanja štetnih navika i rješavanja problema s disanjem i držanjem. Knjiga Kako disati pokazuje nam što se zapravo događa u našem tijelu kad dišemo, kako dolazi do problema te kako da ponovno naučimo slijediti prirodan ritam disanja. Kad se vratimo prirodnom disanju promijenit će se i način na koji razmišljamo i djelujemo te kako se osjećamo.

Uz revolucionarnu metodu Alexanderove Richard Brennan će vam objasniti kako da ponovo prodišete i poboljšate sve aspekte svog života. Dnevno udahnemo i izdahnemo oko 20 000 puta – zar ne bi bilo dobro znati kako da to činimo što bolje i učinkovitije?

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0