U Splitu je nedavno otvoreno mjesto gdje se može probati kebab vrhunske kvalitete.
Riječ je o lokalu Kebabsito smještenom na dnu Vukovarske ulice pokraj Q shopa na adresi Drage Ivaniševića 18.
Kebabsito team čini mlada ekipa puna pozitivne energije.
Ljubitelji kebaba u Kebabsitu mogu probati juneći ili pileći kebab bilo u tortilli, lepinji ili u salati te ga dodatno obogatiti raznoraznim svježim namirnicama i umacima koji se rade po posebnoj recepturi Kebabsito teama. U ponudi se našao i Ayran. Popularno tursko osvježavajuće piće koje savršeno pristaje uz kebab. Našli su se u meniju i falafeli, pomfrit, onion ringsi mozzarela štapići, ali ono po čemu je ovaj lokal specijaliziran i zbog čega je ubrzo došao na dobar glas su velike porcije i kvaliteta. Ljudi prepoznaju šta valja i to nam je drago jer ne smije se dogoditi da poslužimo kebab pa da gost ide kući i pojede još jedan sendvič jer mu je bilo malo.
Uvijek friško
Ljudi inače imaju predrasude prema kebabu iz razloga što postoje mjesta koja se ne pridržavaju određenih pravila. Jedno od osnovnih pravila je taj da se kebab smije peći 48 sati te nakon toga ga treba ukloniti i staviti novi bez obzira koliko ga je ostalo. Postoje ljudi koji ga smrzavaju i odmrzavaju više dana umjesto da ga nakon 48 sati uklone pa upravo iz tog razloga dolazi do te famozne rečenice: neću više nikad pojesti kebab. Postoje tu i drugi segmenti da kebab bude pravi, a to su svježe namirnice i higijena. Kvalitetu kebaba nakon dobrog mesa određuju svježe namirnice i higijena prostora. Ne može se u kebab posluživati rajčica narezana prije par dana ili uvenula zelena salata. Kaže nam Robert vlasnik Kebabsita.
Ono što ističe u Splitu je dostava.
Problem u Splitu je dostava. Svi su naviknuti na dostavu a kebab je najbolji kad se konzumira na licu mjesta. Kad se vidi ta priprema mesa, te salate, umaci rezanje mesa i ostale dobre stvari dok se u dostavi to ne može prezentirati. On na kućnu adresu stigne u roku od 15-20 minuta omotan u foliju pomalo hladan zbog umaka i salata koji ohlade meso dok stigne na određenu adresu i tako on izgubi svoju kvalitetu pa me ljudi koji me poznaju znaju nazvati i reći kako kebab nije isti kao kad su ga probali u Kebabsita ili nepoznati ostave komentar na stranicama za dostavu kako je meso bilo hladno ili lepinja bila suha. Svima njima se ispričavam jer ono što želim prezentirati je pravi kebab a to je moguće jedino na "licu mjesta" kaže nam Robert.
Splićanin i nekadašnje nogometna zvijezda Romano Obilinović - Žorž često zalazi upravo u Kebabsito, a njegovu preporuku možete poslušati ovdje: