Kako ponovo imati lijepe i bijele zube? Nakon ovog zahvata više nikada nećete prekrivati ruku ustima

Riječ je o novijem stomatološkom, mogli bismo reći, estetskom zahvatu kojim se pomoću praha natrijeva-bikarbonata u mlazu vode i zraku uklanjaju zubni plak i površinske pigmentacije zuba


Želite ukloniti plak i mrlje s vaših zuba? Predstavljamo vam idealno rješenje od nazivom „pjeskarenje zubi“. Riječ je o novijem stomatološkom, mogli bismo reći, estetskom zahvatu kojim se pomoću praha natrijeva-bikarbonata u mlazu vode i zraku uklanjaju zubni plak i površinske pigmentacije zuba.

Pjeskarenje zubi obično se naziva i zračna abrazija zbog velike sličnosti između ta dva pojma. U zračnoj abraziji se snažan mlaz aluminijevog oksida usmjerava prema površini zuba. Pjeskarenje je namijenjeno  uklanjanju pigmentacije s površine zuba, a zvučna abrazija cilja karijes te ga tako jednostavno uklanja. Pjeskarenje zubi je u potpunosti bezbolno, stoga ne zahtijeva primjenu anestezije.

Najveća prednost ovog stomatološkog zahvata je ta da sprječava propadanje zuba. Naime, zubni plak uništava zubnu caklinu. Ostavljen bez nadzora, može uzrokovati karijes koji dalje ima moć uništiti čitavi zub. Redovnim pjeskarenjem zubi uvelike se smanjuju šanse za ovakvoj, nikome poželjnoj situaciji.

Zatim, nakupljanje plaka može uzrokovati bolest desni. U ekstremnim slučajevima dolazi do gubitka zuba. Jeste li znali da napredovanje bolesti desni dovodi do uništenja potporne kosti u čeljusti i da je to jedan od razloga klimanja i ispadanja zuba? Smanjite šanse da se ovo dogodi i vama i naručite se za tretman pjeskarenja zubi kod vašeg stomatologa. U kombinaciji s odličnom oralnom higijenom, vaš holivudski osmijeh pratit će vas zauvijek.

Pjeskarenje zubi uklanja neugodan zadah. Ponekad redovno četkanje i pranje zubi jednostavno nije dovoljno. Pjeskarenje je uistinu najučinkovitiji način zbog kojeg nećete više nikada prekrivati ruku ustima.

Kao što smo ranije naveli, pjeskarenjem se uklanjaju tamne mrlje sa zubi. Konzumiranje obojene hrane i pica poput čaja, kave ili gaziranih sokova može stvoriti grozne mrlje na vašim zubima, što, dakako, negativno utječe na vaše samopouzdanje. Pjeskarenje zubi uklanja te mrlje i vraća vam svježi I atraktivni osmijeh na lice!

Na kraju, važno je spomenuti da je pjeskarenje zubi tih postupak, za razliku od glasne bušilice, koja u startu može uvući strah u kosti kod nekih pacijenata.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime