Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

Kad se na blagdanskom stolu nađe nešto posebno. Donosimo vam recept za krem juhu od lososa

Nježna, topla i bogata okusima, ova juha idealna je kao elegantan uvod u blagdanski ručak ili večeru, osobito za one koji vole riblja jela, ali žele nešto drugačije od klasičnih recepata
SPONZORIRANI SADRŽAJ / Foto: PROMO23. prosinca 2025. 15:48
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Za blagdane, kada se na stolu traži nešto posebno, ali i lagano, krem juha s lososom savršeno spaja tradiciju i dašak modernog blagdanskog ugođaja. Nježna, topla i bogata okusima, ova juha idealna je kao elegantan uvod u blagdanski ručak ili večeru, osobito za one koji vole riblja jela, ali žele nešto drugačije od klasičnih recepata. U suradnji sa Stanić Diskontom donosimo recept koji se jednostavno priprema, a ostavlja dojam profinjenog blagdanskog tanjura – baš onako kako Božić i zaslužuje.

Sastojci:

  • 200 g Philadelphia krem sira
  • 400 g lososa
  • 1,5 l vode
  • 2 manje mrkve
  • 1 korijen peršina
  • 2 srednja luka
  • 16 g kopra
  • 16 g peršina
  • 2 g lovor lista
  • 2 g pimenta (zrna)
  • 1 g listića ljupčaca
  • 2 žumanjka
  • 40 g maslaca
  • 6 g soli

Priprema:

  1. U loncu zakuhaj vodu zajedno s lososom, 1 mrkvom, 1 lukom, korijenom peršina, stabljikama peršina i kopra, lovorovim listovima i pimentom. Kuhaj 30 minuta, zatim makni s vatre, izvadi sastojke, a losos prebaci na papirnati ubrus.
  2. Procijedi juhu kroz fino sito u poseban lonac i dobro je izmiješaj s Philadelphia krem sirom pomoću pjenjače.
  3. U loncu otopi maslac i popržite sitno nasjeckani luk.
  4. Lososa natrgaj na sitne komadiće, a nekoliko većih ostavi za dekoraciju.
  5. Prelij luk u loncu s ranije pripremljenom juhom s Philadelphia krem sirom, dodaj losos i kuhaj na laganoj vatri 5 minuta.
  6. U zdjelici razmuti žumanjke, dodaj žlicu juhe, promiješaj, pa dodaj još jednu.
Moja reakcija na članak je...
Ljubav
0
Haha
0
Nice
0
What?
0
Laž
0
Sad
0
Mad
0
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Fiskalizacija 2.0 stiže za nekoliko dana, a poduzetnici su u panici: Objavljen vodič koji spašava od kazni i kaosa
7
sat
Fiskalizacija 2.0 stiže za nekoliko dana, a poduzetnici su u panici: Objavljen vodič koji spašava od kazni i kaosa
Badnjak na Pazaru: Gudin.pigerija donosi glazbu, adventsku hranu i super selekciju odabranih vina sa posebnim cijenama
11
sat
Badnjak na Pazaru: Gudin.pigerija donosi glazbu, adventsku hranu i super selekciju odabranih vina sa posebnim cijenama
Anica iz Lučkog podijelila svoje iskustvo: Zadovoljna je, veli, devedeset i devet, ako ne i sto posto
1
dan
Anica iz Lučkog podijelila svoje iskustvo: Zadovoljna je, veli, devedeset i devet, ako ne i sto posto
Spektakl na Prokurativama: Vuco oduševio Split, stiže Duško Kuliš
2
dan
Spektakl na Prokurativama: Vuco oduševio Split, stiže Duško Kuliš
AI Navigatori: Europski Erasmus+ projekt koji gradi most između umjetne inteligencije i obrazovanja
3
dan
AI Navigatori: Europski Erasmus+ projekt koji gradi most između umjetne inteligencije i obrazovanja
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
Copyright © 2017-2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.