Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

Jeste li kušali rezanac dug 18,8 metara? 100% Fiš zvijezda Dunav Festa 2025.

U Zagrebu predstavljena atraktivna vukovarska fišijada. Uz najbolji fiš, servirat će se i rekordno dugi rezanac. Projektom 100 % Fiš nastoji se uvrstiti Vukovar na kartu vrhunskih gastro-destinacija
SPPNZORIRANI SADRŽAJ18. lipnja 2025. 15:35
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Dunav i autentična gastronomija spajaju se u Vukovaru krajem lipnja, donoseći pravu poslasticu za sva osjetila. U sklopu Dunav Festa 2025. održat će se posebni program "Gastrobrendiranje – 100% FIŠ", u sjajnoj suradnji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) i Turističke zajednice grada Vukovara. Od 26. do 28. lipnja na vukovarskoj dunavskoj šetnici slijede dani mirisa, okusa i natjecanja posvećenih fiš paprikašu, istinskom kralju slavonske i podunavske kuhinje, kazano je na predstavljanju manifestacije u Zagrebu.

Središnji događaj je natjecanje u pripremi fiš paprikaša. ŠKMER je zadužen za organizaciju i suce, a dolaze čak i međunarodni kulinarski stručnjaci. Ma što god bili – profesionalni chef, ugostitelj, učenik, član udruge ili jednostavno ljubitelj kuhanja na otvorenom – vrata su svakom širom otvorena!

Fiš dio projekta gastrobrendiranja Vukovara

„Fiš paprikaš je jelo prepoznato u sredini jer riječna je riba oduvijek bila dijelom identiteta Vukovaraca, Zbog toga je upravo ovo jelo izabrano kao dio projekta gastrobrendiranja Vukovara. Na ovom festivalu slavimo život, Dunav i dobru hranu. Bit će sadržaja za sve, stare i mlade; stoga krenite svi put istoka,“ kazala je u Zagrebu Marina Sekulić, direktorica Turističke zajednice grada Vukovara.

100  Fiš TZ grada Vukovara Alma Radoš Marina Sekulić Ana Pinjuh Sandra Rončević foto Anto Magzan
GALERIJA
Kliknite za pregled

„Za fiš je najvažnija kvalitetna riba, a poznato je da je dunavska najbolja, i to prije svega šaran, ali i som i štuka. Nezaobilazna je isključivo domaća mljevena paprika te luk koji je temelj svakog dobrog fiša. Uz to, potrebne su rajčice, bijelo vino i dobar tek“, naglasila je gastroblogerica Sandra Rončević.

Rezanac dug 18,8 metara

"Široki rezanci dugi kao Dunav" nova je gastro atrakcija festivala inspirirana tradicionalnim prilogom uz fiš paprikaš, koju potpisuje Vukovarsko pivo. Riječ je o izradi širokog rezanca, dugačkog simboličnih 18,8 metara, u čast 188 kilometara kolika je duljina Dunava u Hrvatskoj. Tjesteninu će pred publikom pripremati članovi Udruge kuhara Vukovarsko-srijemske županije.

100% FIŠ nije samo jednokratno zbivanje već nastavak dugogodišnje, plodonosne suradnje ŠKMER-a i TZ Vukovara, koja objedinjuje edukaciju, promociju i natjecanja. Događaj će imati i ekološku dimenziju.

„Naš je cilj održiva destinacija te očuvanje okoliša i resursa. Cilj nam je i smanjiti bacanje hrane, stoga organiziramo radionicu na kojoj će chef Mario Mandarić na inovativan način pokazati kako iskoristiti cijelog šarana“, izjavila je Ana Pinjuh iz TZ-a Vukovarsko-srijemske županije koja odnedavno ima prestižni srebrni certifikat Green Destinations.

Projekt 100% Fiš i Dunav Fest 2025. obećavaju nezaboravan doživljaj s jasnim ciljem: razviti lokalnu gastronomsku scenu i staviti Vukovar na vrh hrvatske i regionalne gourmet ponude.

Predstavljanje u Zagrebu završilo je, a kako drugačije, nego degustacijom fiša, vrhunskih vina Srijemskog vinogorja  - Krešić i Papak te Vukovarskim pivom. Ima li ljepše pozivnice za Dunav Fest i fišijadu. Vidimo se u Vukovaru od 26. do 28. lipnja.

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
0
Haha
0
Nice
0
What?
0
Laž
0
Sad
0
Mad
0
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Teatar uz more u Šibeniku: nakon rasprodanog "Ruleta" u amfiteatar D-Resorta stiže hvaljena komedija "Džaba je najskuplje"
5
min
Teatar uz more u Šibeniku: nakon rasprodanog "Ruleta" u amfiteatar D-Resorta stiže hvaljena komedija "Džaba je najskuplje"
DJ senzacija Ely Oaks ovog vikenda nastupa u Splitu, stiže u novi klub Pop Up na mjestu bivšeg Porata
3
sat
DJ senzacija Ely Oaks ovog vikenda nastupa u Splitu, stiže u novi klub Pop Up na mjestu bivšeg Porata
Podignete ruku i konobar je tu – Splićani su razvili tehnologiju koja mijenja ugostiteljstvo
9
sat
Podignete ruku i konobar je tu – Splićani su razvili tehnologiju koja mijenja ugostiteljstvo
EKSKLUZIVNO! Prvi smo zavirili u prvu pop- up trgovinu unutar ULTRA EUROPE FESTIVALA
4
dan
EKSKLUZIVNO! Prvi smo zavirili u prvu pop- up trgovinu unutar ULTRA EUROPE FESTIVALA
Tražite kredit bez skrivenih troškova? Imex banka nudi najpovoljniji nenamjenski kredit na tržištu!
4
dan
Tražite kredit bez skrivenih troškova? Imex banka nudi najpovoljniji nenamjenski kredit na tržištu!
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
  • Cjenik-Izbori
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.