Diana Plazonić je liječnik dentalne medicine od 1995. godine, a estetskom i anti-aging medicinom se bavi od 2010. godine te ima postdiplomski iz anatomije lica IUFC sveučilišta u Nici.

Stručna je suradnica u edukacijskom programu tvrtke Med-Line, lideru u edukacijama i distribuciji opreme i preparata za estetsku medicinu, kirurgiju i kozmetologiju.

Porazgovarali smo s liječnicom o tajnama estetske medicine.

Smatrate li da mora postojati kriterij bilo obrazovni ili iskustveni za bavljenje Vašim poslom?

– U Hrvatskoj je propisano pravilnikom da se estetskom medicinom mogu baviti samo liječnici, a tretmani se mogu izvoditi isključivo u ordinacijama, sve ostalo se može smatrati kršenjem zakona!

Čak i liječnici moraju prolaziti brojne edukacije i kontinuirano učiti kako bi postali specijalisti u ovoj domeni. Samo vrhunsko poznavanja anatomije, fiziologije starenja, smisla za estetiku, ali i osjećaj i dobra komunikacija s našim pacijentima čini liječnika estetske medicine kompletnim.

 

Što predstavlja kampanja Feel yourself?

– Osobno duboko vjerujem u povezanost unutarnjeg i vanjskog. Ako se istinski dobro osjećaš u svojoj koži, ako voliš i prihvaćaš sebe i svijet oko sebe automatski si manje u modalitetu stresa, bolje spavaš, više se smiješ, bolji ti je hormonalni status i naravno da time postižemo taj unutarnji “glow”.  Svjedoci smo koliko bombardiranje informacijama i stvaranje atmosfere straha, gubitka, kompeticije, neuspjeha u posljednje vrijeme iscrpljuje naš sustav. Kao što se naš smartphone može resetirati, napuniti i očistiti stavke koje crpe bateriju, tako isto možemo učiniti i mi sami sa sobom. Prvi korak počinje svjesnošću: -Kako se osjećam? I mogu li malim potezima učiniti da se osjećam još bolje?

Možda samo duboko anti-stresno disanje ili kavica u miru kada na tren otpustimo sve brige ili pak dobar trening, šetnja ili glazba…i onda se osvježen, resetiran vratiti svojim zadaćama. Ta poruka Feel yourself  je poruka svjesnosti o vlastitim osjećajima i mislima, i mali resetovi koji u konačnici čine velike promjene na bolje u našim životima.

Sintagma: „nikada nije rano za estetske korekcije“- ima li u tome istine?  

– Potreba za estetskim tretmanima je vrlo subjektivna. “Kada je vrijeme ofarbati kosu?” Možda u mladosti, a možda nikada…Važno je da svaka osoba nađe svoj osobnu harmoniju između unutarnjih osjećaja i vanjskog izgleda. Važno je svoje unutarnje zadovoljstvo i ljepotu upotpuniti vanjskom, a ne obrnuto.

Što mislite o trendu “napucanih usana i plastike” današnjih dama?

– Iako javnost često percipira kako je trend u pretjerivanju, moje iskustvo je kako većina žena želi prirodan izgled i poboljšanja onoga što one jesu, samo što takve radove ne primjećujemo da su radovi, a za “oko nam zapnu ” samo žene dramatičnog izgleda. Osobno izbjegavam takve radove, ali moram priznati kako se iza pre-bijelih osmijeha i prepunih usana i jagodica najčešće kriju vrlo drage, i iznenađujuće nekomplicirane pacijentice.

Na današnjem tržištu šuma je proizvoda i usluga za estetske korekcije, u čemu se Vaša ponuda i usluga razlikuje od konkurencije?

– Koliko god nam se čini kako postoji “puno liječnika” koji se bave estetikom, vjerujte mi isto je i sa “običnim” liječnicima i stomatolozima, a i ostalim strukama. Samo ova struka je relativno mlada i doživljava svojevrstan boom trenutno pa svi primjećujemo rast tog nečeg novog. Naravno treba puno godina rada i iskustva za postati majstor u bilo kojem poslu, pa tako i u ovome. Danas je i to lakše jer je puno radionica, seminara, kongresa za razliku od prije 11 godina kad sam sama krenula s tim.

Kod prvog kontakta sa pacijent/icom najvažnije mi je vidjeti kako ona  vidi sebe, kako se osjeća u svojoj koži i što bi željela promijeniti. To je ono što zovem „umjetnost konzultacije“. Nakon toga radimo analizu lica i vrlo pažljivo nastojim objasniti što s licem događa, što možemo,  a što ne možemo odmah postići  i što je ono što ja zovem “točka preokreta” nečijeg izgleda tj. best buy  tretman s kojim možemo postići optimalan rezultat uz najmanju investiciju. Jako je važno da pacijent razumije svoje lice i njegove promjene i isto tako da je svjestan kako rezultat ne dolazi preko noći, već se radi o kontinuiranom procesu.

Za kraj što biste poručili svima koji se nećkaju između prirodnosti starenja i korekcije istog?

– Svatko treba sam odlučiti kako želi stariti. Ono što ja kao liječnik s iskustvom i osoba koja je i sama u “srednjim godinama” mogu reći kako osobno prakticiram No Trace Face metodu rada i kako estetske procedure mogu izgledati toliko prirodno da nitko niti ne primijeti što ste točno radili već samo izgledate kao svoja svježija, odmornija, mladolikija verzija.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime