Popularni gastronomski kutak splitskog pazara, Gudin Pigéria, slavi svoj prvi rođendan, a slavlje se neće zaboraviti lako. U nedjelju, 27. travnja, od podne, Gudin organizira proslavu koja će objediniti ono po čemu su postali prepoznatljivi: vrhunsku glazbu, masnu spizu i neopterećenu atmosferu u srcu grada.
Pod motom “prvo praščarenje”, Gudin ne zaboravlja svoje korijene i zahvaljuje se svima koji su u proteklih 12 mjeseci stajali u redu za njihove rebarce, mazalice, odojak i druge mesne specijalitete.
ASC Sound Take Over i Afrika u kuhinji (i možda za DJ pultom)
Događaj otvara glazbeni takeover Adriatic Social Club DJ-a, koji će vinilima sa starog Mediterana prostor pazara pretvoriti u retro glazbenu oazu. Neće nedostajati ni iznenađenja – u goste dolazi Tihomir Krklec, poznatiji kao Afrika, koji će pripremati delicije u suradnji s ekipom iz Parasola, a ne isključuje se mogućnost da i on zavrti koju ploču, poznato je da se dobro snalazi i iza pulta.
Bar Sistema i Luci na smokingu
Za tekući dio programa zaduženi su stručnjaci iz Bar Sistema, koji će posluživati koktele dostojne svake ozbiljne proslave. Uz njih se toči i pivo, ali i crno vino koje uvijek dobro legne uz ono što dolazi iz Gudina smoker lokomotive.
Rebarca, mazalice i sve što je masno – rođendanski meni za pamćenje
Za rođendan, Gudin izbacuje greatest hits svojeg menija – jela koja su postala simbol ovog mjesta i njegovih vjernih gostiju. Na meniju će se naći:
• Pršut crne slavonske svinje s eko farme Sin Ravnice
• Mazalice
• Dimljena salata od kupusa
• Ćevapi
• Char Siu
• Odojak
• Bajadera od pancete
• Rebarca
I, naravno, priloga “ka i uvik svega masnoga”, jer to je, kako kažu iz Gudina, njihova iskrena filozofija.
Pokloni za goste i zahvala zajednici
Za sve koji su tijekom godine barem jednom “omastili brk” kod njih, Gudin priprema i simbolične poklone – znak zahvalnosti za vjernost i podršku.
“Prošla je godina dana otkad smo okrenili prvo prase na pazaru. Htjeli smo proslavit s ekipom koja nas je gurala od početka, i sa svima koji su nas tek nedavno otkrili. Bit će spiza, mjuze, vina, pive, koktela, i, naravno, rebaraca. Pravo rođendansko slavlje, ali u našem điru”, poručuje vlasnik Mladen Livaja.
Split dobiva još jednu tradiciju
Ovim rođendanskim slavljem Gudin ne samo da obilježava uspješan početak, već i postavlja temelje za novu splitsku tradiciju – rođendansko praščarenje na pazaru koje bi, ako je suditi po reakcijama, moglo postati nezaobilazni događaj svakog travnja.
Ulaz je slobodan, a svi su pozvani – pod uvjetom da dođu gladni.