FOLKLORNA BAŠTINA CIJELE HRVATSKE U SISKU Dugopoljski KUD Pleter osvojio prvo mjesto

Na Susretu je nastupilo oko 600 folkloraša unutar 14 folklornih skupina iz Hrvatske te gostujuća skupina iz Bosne i Hercegovine

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i uz materijalnu potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Sisačko-moslavačke županije i Grada Siska, 21. listopada 2017. godine u Rafinerijskom domu Sisak održan je drugi dio 24. susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina. U realizaciji Susreta neizostavni dio dala je i Zajednica KUU Sisačko-moslavačke županije te suorganizatori, Hrvatsko društvo skladatelja – ZAMP i FA “Ivan Goran Kovačić” iz Siska. Susret su upotpunili nastupi Fanike Marković, pučke pjesnikinje i TS FA “Ivan Goran Kovačić” iz Siska.


Na Susretu je nastupilo oko 600 folkloraša unutar 14 folklornih skupina iz Hrvatske te gostujuća skupina iz Bosne i Hercegovine. Pravo sudjelovanja na 24. susretu skupine su izborile nastupom na županijskim smotrama kojih je ove godine bilo 16 i koje su okupile oko 5705 folklornih amatera diljem Hrvatske.

Po završenom koncertima, tročlano stručno povjerenstvo u sastavu Ivan Ivančan, Katarina Bušić i Petar Varga, održalo je okrugli stol sa sudionicima i proglasilo najuspješnije:

1. Nagrada Hrvatskog sabora kulture otišla je KUD-u “Pleter” iz Dugopolja
2. Nagrada HSK pripala je KUD-u “Sv. Juraj”, Draganić (Karlovačka županija) dok je
3. Nagrada HSK otišla u Ivansku KUD-u “Sloga – Đurđic” (Bjelovarsko-bilogorska županija).

Organizator od srca zahvaljuje svim izvođačima, organizatorima, suorganizatorima, davateljima materijalne potpore te svim onim vrijednim folklorašima koji na najbolji mogući način čuvaju i prezentiraju tradicijsku baštinu svoga kraja.

Više informacija o Susretu pronađite na stranici www.hrsk.hr


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0