Ovaj klasik talijanske kuhinje sastoji se od kuhane kreme i čokoladnog ili voćnog preljeva, a mi vam u suradnji s Diskontom Stanić donosimo recept za elegantnu i raskošnu Panna Cottu s jagodama i Philadelphia krem sirom.
SASTOJCI - bijeli sloj:
- 400 ml slatkog vrhnja ( 30% m.m. )
- 40 g šećera
- 250 g Philadelphia krem sira
- 10 g želatine
SASTOJCI - crveni sloj:
- 400 g jagoda
- 40 g šećera
- sok od cijelog limuna
- 20 g želatine
PRIPREMA:
- Započnite s pripremom prvog bijelog krem sloja. Namočite želatinu 10 minuta u malo vode. Za to vrijeme zagrijte vrhnje sa šećerom do vrenja. Skinite s vatre, dodajte namočenu želatinu i miješajte dok se potpuno ne otopi. Ako je potrebno, kratko zagrijte vrhnje. Ne kuhati!
- Dodajte Philadelphia krem sir i sve dobro pomiješajte. 2/3 pripremljene bijele kreme, koristeći fino cjedilo, naspite u čaše i ostavite da se ohladi u hladnjaku. Ostatak smjese sačuvajte za kasnije.
- Namočite želatinu. Izmiksajte jagode kojima ste dodali šećer i limunov sok i pustite da zavrije. Odvojite od vatre, dodajte namočenu želatinu i miješajte dok se potpuno ne otopi. Ostavite da se masa ohladi na sobnoj temperaturi.
- Na bijelu kremu dodajte jagode i vratite sve u hladnjak.
- Preostale jagode spojite s vrhnjem koje ste ostavili i dobro promiješajte.
- Crveni sloj od jagoda i vrhnja ulijte u čaše. Ostavite u hladnjaku da se sve ohladi i stvrdne minimalno 2 sata.
Moja reakcija na članak je...