Ovaj klasik talijanske kuhinje sastoji se od kuhane kreme i čokoladnog ili voćnog preljeva, a mi vam u suradnji s Diskontom Stanić donosimo recept za elegantnu i raskošnu Panna Cottu s jagodama i Philadelphia krem sirom.

SASTOJCI – bijeli sloj:

SASTOJCI – crveni sloj:

  • 400 g jagoda
  • 40 g šećera
  • sok od cijelog limuna
  • 20 g želatine

PRIPREMA:

  • Započnite s pripremom prvog bijelog krem sloja. Namočite želatinu 10 minuta u malo vode. Za to vrijeme zagrijte vrhnje sa šećerom do vrenja. Skinite s vatre, dodajte namočenu želatinu i miješajte dok se potpuno ne otopi. Ako je potrebno, kratko zagrijte vrhnje. Ne kuhati!
  • Dodajte Philadelphia krem sir i sve dobro pomiješajte. 2/3 pripremljene bijele kreme,  koristeći fino cjedilo, naspite u čaše i ostavite da se ohladi u hladnjaku. Ostatak smjese sačuvajte za kasnije.
  • Namočite želatinu. Izmiksajte jagode kojima ste dodali šećer i limunov sok i pustite da zavrije. Odvojite od vatre, dodajte namočenu želatinu i miješajte dok se potpuno ne otopi. Ostavite da se masa ohladi na sobnoj temperaturi.
  • Na bijelu kremu dodajte jagode i vratite sve u hladnjak.
  • Preostale jagode spojite s vrhnjem koje ste ostavili i dobro promiješajte.
  • Crveni sloj od jagoda i vrhnja ulijte u čaše. Ostavite u hladnjaku da se sve ohladi i stvrdne minimalno 2 sata.

Moja reakcija na članak je...
Vau
6
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime