Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

FANTAZIJA U ČAŠI Panna cotta s jagodama

SPONZORIRANI SADRŽAJ / Foto: Promo2. lipnja 2021. 09:18
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Ovaj klasik talijanske kuhinje sastoji se od kuhane kreme i čokoladnog ili voćnog preljeva, a mi vam u suradnji s Diskontom Stanić donosimo recept za elegantnu i raskošnu Panna Cottu s jagodama i Philadelphia krem sirom.

SASTOJCI - bijeli sloj:

  • 400 ml slatkog vrhnja ( 30% m.m. )
  • 40 g šećera
  • 250 g Philadelphia krem sira
  • 10 g želatine

SASTOJCI - crveni sloj:

  • 400 g jagoda
  • 40 g šećera
  • sok od cijelog limuna
  • 20 g želatine

PRIPREMA:

  • Započnite s pripremom prvog bijelog krem sloja. Namočite želatinu 10 minuta u malo vode. Za to vrijeme zagrijte vrhnje sa šećerom do vrenja. Skinite s vatre, dodajte namočenu želatinu i miješajte dok se potpuno ne otopi. Ako je potrebno, kratko zagrijte vrhnje. Ne kuhati!
  • Dodajte Philadelphia krem sir i sve dobro pomiješajte. 2/3 pripremljene bijele kreme,  koristeći fino cjedilo, naspite u čaše i ostavite da se ohladi u hladnjaku. Ostatak smjese sačuvajte za kasnije.
  • Namočite želatinu. Izmiksajte jagode kojima ste dodali šećer i limunov sok i pustite da zavrije. Odvojite od vatre, dodajte namočenu želatinu i miješajte dok se potpuno ne otopi. Ostavite da se masa ohladi na sobnoj temperaturi.
  • Na bijelu kremu dodajte jagode i vratite sve u hladnjak.
  • Preostale jagode spojite s vrhnjem koje ste ostavili i dobro promiješajte.
  • Crveni sloj od jagoda i vrhnja ulijte u čaše. Ostavite u hladnjaku da se sve ohladi i stvrdne minimalno 2 sata.

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
1
Haha
0
Nice
0
What?
0
Laž
0
Sad
0
Mad
0
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
U splitskoj poliklinici Make Over presađivanje kose izvode liječnici iz Turske: Prijavite se za besplatne konzultacije!
2
dan
U splitskoj poliklinici Make Over presađivanje kose izvode liječnici iz Turske: Prijavite se za besplatne konzultacije!
Plovidba smaragdnom Krkom – izlet koji ostaje u sjećanju
2
dan
Plovidba smaragdnom Krkom – izlet koji ostaje u sjećanju
Split Spring pretvara Bedem Cornaro u epicentar dobre spize i proljetne atmosfere
3
dan
Split Spring pretvara Bedem Cornaro u epicentar dobre spize i proljetne atmosfere
Topli zagrljaj juga Italije – recept za savršene njoke
3
dan
Topli zagrljaj juga Italije – recept za savršene njoke
Otvoren butik Di Seta u City Centeru one u Splitu – elegancija za svačiji stil
3
dan
Otvoren butik Di Seta u City Centeru one u Splitu – elegancija za svačiji stil
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
  • Cjenik-Izbori
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.