Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

Donosimo formulu za izračun cijene odvoza otpada na supetarskom području - isplati se odvajati!

Grad Supetar poziva sve svoje građane i poslovne partnere da se upoznaju s novom cjenovnom strukturom te da se obrate nadležnim tijelima za dodatne informacije i pojašnjenja
SPONZORIRANI SADRŽAJ / Foto: Boris Kačan, PR18. rujna 2023. 14:12
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

U skladu s odredbama Zakona o gospodarenju otpadom, na području grada Supetra počeo se primjenjivati novi način izračuna cijene odvoza otpada. Nova cjenovna struktura temelji se na cilju unaprijeđenja održivosti i transparentnosti u upravljanju otpadom te pruža jasne smjernice o načinu obračuna cijena za odvoz otpada.

Minimalna javna usluga

Sukladno novoj cjenovnoj strukturi, minimalna javna usluga za kućanstva iznosi 10€ mjesečno (plus PDV), dok za nekućanstva kao što su hoteli, apartmani, tvrtke i drugi, minimalna javna usluga iznosi 20€ mjesečno (plus PDV). Ono što je posebno važno napomenuti jest da privatni iznajmljivači pripadaju kategoriji nekućanstva, s time da naknadu (fiksnu i varijabilnu) za nekućanstva plaćaju u periodu od lipnja do rujna, dok u preostalom periodu godine plaćaju naknadu kao kućanstva. Ova minimalna usluga osigurava ekonomsku održivost poslovanja, sigurnost, dosljednost i kvalitetu pružanja javnih usluga. Njome se omogućuje da sustav prikupljanja komunalnog otpada u potpunosti ostvari svoju svrhu.

Varijabilni dio - ovisnost o zapremnini i pražnjenjima

Nova cjenovna struktura uključuje i varijabilni dio koji se temelji na zapremnini otpadomjera i/ili spremnika (kante) i broju pražnjenja svaki mjesec. Otpadomjer ima zapremninu 25 litara, a spremnici dolaze u četiri različite veličine: 120 litara, 240 litara, 770 litara i 1100 litara. Ovisno o veličini spremnika i učestalosti pražnjenja, dodatni trošak će se obračunati i biti uračunat u ukupnu cijenu odvoza otpada.

Transparentnost i održivost

Grad Supetar te Komunalno društvo Grad nastoje postići veću transparentnost u obračunu cijena za odvoz otpada, pružajući građanima i poslovnim subjektima jasne informacije o načinu formiranja njihovih mjesečnih troškova za ovu uslugu. Ova nova cjenovna struktura također promiče održivost potičući korisnike da pažljivo razmatraju veličinu spremnika i učestalost pražnjenja kako bi se smanjila količina generiranog otpada. Dodatno, građane se potiče da veći dio svog otpada razvrstaju (primjerice papir i plastiku) i besplatno odlože u za to predviđene spremnike, kako bi umanjili cijenu odvoza otpada.

Grad Supetar poziva sve svoje građane i poslovne partnere da se upoznaju s novom cjenovnom strukturom te da se obrate nadležnim tijelima za dodatne informacije i pojašnjenja. Ova inicijativa ima za cilj unaprijediti kvalitetu usluge odvoza otpada te potaknuti odgovorno upravljanje otpadom kako bi se sačuvala ljepota i čistoća ovog predivnog grada i pripadajućih naselja.

O ovoj i drugim temama, otočani se i dalje mogu informirati putem internet stranice projekta Zeleni Brač, financiranog sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, na adresi www.zelenibrac.eu, gdje postoji već značajna baza savjeta i preporuka, kao i primjera dobre prakse s otoka i šire, a vezano uz gospodarenje otpadom.

supetar formula za izracun troska

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
2
Haha
0
Nice
0
What?
0
Laž
0
Sad
0
Mad
1
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Unesite božićni ugođaj cvijećem u svoje domove i obitelji
7
sat
Unesite božićni ugođaj cvijećem u svoje domove i obitelji
Ideje za božićne poklone: Evo kako pronaći dar koji zaista znači
11
sat
Ideje za božićne poklone: Evo kako pronaći dar koji zaista znači
Dolaze li turisti u Dalmaciju zbog gastronomije? Nakon velikog istraživanja pokrenut ambiciozan projekt, prve godine u fokusu je – dalmatinska kuhinja
1
dan
Dolaze li turisti u Dalmaciju zbog gastronomije? Nakon velikog istraživanja pokrenut ambiciozan projekt, prve godine u fokusu je – dalmatinska kuhinja
FOTOGALERIJA Splićani su SRCE! U 2 sata skupili 2.480 eura za Dječji dom Maestral i oborili hrvatski rekord!
2
dan
FOTOGALERIJA Splićani su SRCE! U 2 sata skupili 2.480 eura za Dječji dom Maestral i oborili hrvatski rekord!
JOKER FASHION PORTFOLIO: Blagdanska modna romansa
2
dan
JOKER FASHION PORTFOLIO: Blagdanska modna romansa
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.