Deserti s jagodama gotovo pa nam ne mogu dosaditi. Slasni su, jednostavni za napraviti, većina u njima uživa, a donose nam i dašak osvježenja. Stoga uživaj u proljeću i probaj ovaj brzi i fini recept koji nam donosi Diskont Stanić. Proljetna rolada od jagoda i Philadelphia krem sira. Jednostavna i lagana, može li bolje?
Sastojci:
Biskvit:
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 100 g brašna za kolače
- 3/4 žlice praška za pecivo
- 4 žlice tamnog kakaa
- 50 g tamne čokolade
Krema od jagoda:
- 250 g Philadelphia krem sira
- 100 g maslaca
- 300 g svježih jagoda
- 100 g vrhnja za šlag
Priprema:
- Izvadite Philadelphia krem sir iz hladnjaka na sobnu temperaturu.
- Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg, dodajte šećer i nastavite mutiti. Zatim učinite isto i sa žumanjcima - dodajte ih postupno uz stalno miješanje. U smjesu dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Dodajte naribanu čokoladu. Sve lagano promiješajte lopaticom kako se smjesa ne bi spustila.
- Pleh dimenzija 28 x 42 cm obložite papirom za pečenje. Stavite smjesu u kalup i poravnajte. Peći 12-15 minuta na 180 °C.
- Na radnu površinu raširite kuhinjski ručnik. Pečeno tijesto stavite na ručnik s papirom za pečenje prema gore. Polako otklonite pek papir. Roladu zamotajte ručnikom i ostavite da se ohladi i preuzme oblik.
- Pripremite kremu za nadjev. Istucite maslac, dodajte Philadelphia krem sir, zatim dodajte jagode i sve izmiksajte.
- Hladnu roladu raširite i premažite kremom od jagoda, smotajte i ostavite preko noći u hladnjaku.
- Roladu poslužite sa šlagom i jagodama.
Recept nam donosi Diskont Stanić. Još odličnih recepata potražite na njihovom webu i Instagram profilu.
Moja reakcija na članak je...