Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

DIGESTIVE KEKSI ZA BRŽU PROBAVU Na sniženju u Plodine katalogu! Sadrže veću količinu vlakana i utažuju glad

Rade se od zdravog brašna, te imaju više proteina i vlakana nego masti. Ako ste već stvorili čvrstu naviku konzumiranja keksiju uz kavu, sve to su dovoljni razlozi za birati Digestive
SPONZORIRANI SADRŽAJ28. listopada 2022. 00:46
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Sastojci, okus, tekstura, oblik… Ima ih toliko vrsta da ne možemo reći da su zdravi ili nezdravi. Možemo ih praviti sami i tako sami kontrolirati sastojke, ili isprobavati već gotove primjerke od stotina vrsta. I stalno dolaze novi, punjeni nečim novim, s nekim novim sastojkom.

Oni su keksi, ono što možemo nositi za sobom za brzinski osjećaj sitosti. Keksi su dio ritual uz čaj ili kavu. Ono što nam fali nakon obroka ili između obroka. Tako dobro pristaju da ih umočimo uz kavu, mogu zamijeniti kolače kao light verzija nečeg slatkog. Nikako nisu pravi obrok, ali su najčešći međuobrok, trošimo ih puno jer tako brzo i efikasno utaže glad.

Tvrdi, mekani, pečeni

Što se tiče povijesti keksa, ne znamo kakve je točno njihovo podrijetlo, ali znamo da su postali popularni negdje od 17. stoljeća, iz britanske i francuske gastronomije. U početku su to bili ravni, oštri i široki oblici kako bi utažili glad, što je bilo korisno za nahraniti putnike i vojnike. Lako ih je nekad zamijeniti s kolačićima, ali kolačići su veći, gušći i deblji od keksa. I najčešće slađi.

Kekse generalno možemo podijeliti u tvrde, mekane i pečene kekse, ovisno o tijestu od kojeg se prave. Oni tvrđi primjerice prave se od tvrđeg tijesta s više glutena, mekani su od tijesta koji se lakše probavlja, a dolaze u slatkim i slanim varijantama. Oni pečeni su tradicionalnije varijante, koji mogu biti više ili manje zaslađeni.

Daljnje podjele su na vafel kekse, valjane, anđeoske, keksi od smokava, keksi od đumbira, scones, bourbon… U širokoj paleti keksa koje imamo u ponudi, već dugo nam za oko zapinje crvena ambalaža keksa na kojima piše – u prijevodu s engleskog – pridjev “probavni”.

Digestive ritual uz kavu

Digestive keksi redovni su proizvod Plodina, a ovaj tjedan i na sniženju u Plodine katalogu. Zašto “Digestive”? Asocira na pomaganje rješavanja problema s probavom. Dapače, liječnici su ih pripisivali ljudima koji imaju probavnih smetnji.

Ovi keksi sadrže veću količinu vlakana i utažuju glad. Pojavili su se u kontekstu zdrave hrane, kad je osobito bilo popularno birati zdravo – a taj trend još traje. Rade se od zdravog brašna, te imaju više proteina i vlakana nego masti. Ako ste već stvorili čvrstu naviku konzumiranja keksiju uz kavu, sve to su dovoljni razlozi za birati Digestive.

Keksi su seksi

Jeste li znali da je jedan od sastojaka Digestive keksa natrijev hidrogenkarbonat koji djeluje kao laksativ? Također, natrijev hidrogenkarbonat može djelovati kao antacid i pomoći kod žgaravice. Ovaj umjereno sladak keks najprodavaniji je keks u Ujedinjenom Kraljevstvu podrijetlom iz Škotske, a potječe još iz 1839. Od dvojice doktora koji su istraživali kako poboljšati probavu. U Britaniji u kojoj je čaj u 5 sati ritual kojeg svi poštuju, popularno se jede tako da se prethodno “navlaži” u čaj, nakon čega se brzo raspada. Pogodan je uz čaj ili kavu.

U Ujedinjenom Kraljevstvu, samo verzija McVitie proda se u nekih 80 milijuna primjeraka godišnje. Ako vam je jutarnja kava s keksima neprocjenjivi dio dana – a vjerujemo da jest – birajte Digestive – za osjećaj sitosti i bolju probavu.

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
4
Haha
1
Nice
1
What?
1
Laž
0
Sad
1
Mad
1
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
(FOTO) UŽIVO S PROKURATIVA: Advent otvoren, večeras Ružica Čović!
9
sat
(FOTO) UŽIVO S PROKURATIVA: Advent otvoren, večeras Ružica Čović!
Sveti Nikola danas stiže u Mall of Split, najmlađe očekuje slatko iznenađenje!
10
sat
Sveti Nikola danas stiže u Mall of Split, najmlađe očekuje slatko iznenađenje!
Ružica Čović & bend otvaraju Advent na Prokurativama: Detaljan program blagdanskog "it-spota"
1
dan
Ružica Čović & bend otvaraju Advent na Prokurativama: Detaljan program blagdanskog "it-spota"
Zimska čarolija u Strelitziji: Radionica vijenaca koja pretvara dom u najljepšu blagdansku priču
1
dan
Zimska čarolija u Strelitziji: Radionica vijenaca koja pretvara dom u najljepšu blagdansku priču
Najukusniji Advent u Zori Biloj: Gastronomski prosinac prepun posebnih događanja
2
dan
Najukusniji Advent u Zori Biloj: Gastronomski prosinac prepun posebnih događanja
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.