Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

CRVENA TORTA OD PALAČINKI Savršen recept za Valentinovo: Romantična i neobična delicija

SPONZORIRANI SADRŽAJ12. veljače 2021. 13:49
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Valentinovo kod kuće? Iako ove godine nema Valentinova kakvog ga pamtimo, to ne znači da ga ne možemo proslaviti ljepše no ikada. Ukoliko partneru pripremite ukusan desert, u kojem ćete unijeti jako puno ljubavi, to će biti najbolji poklon. Stoga vam Diskont Stanić predlaže da napravite ove romantične, neobične i ukusne palačinke s Philadelphia krem sirom, na koje nitko ne može ostati ravnodušan.

Sastojci:

Tijesto za palačinke:

  • 2 šalice pirovog brašna
  • 4 jaja
  • 2 čaše mlijeka
  • 1 šalica mineralne vode
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1 žličica ekstrakta badema
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 2,5 žlice jestive crvene boje u gelu
  • 1 žličica kakaa

 

Krema:

  • 600 g krem sira Philadelphia
  • 100 g omekšanog maslaca
  • 350 g smeđeg šećera u prahu
  • 1 žlica limunovog soka
  • voće za ukras

 

Priprema:

  1. Pomiješajte sve sastojke za palačinke u velikoj zdjeli i ostavite po strani 30 minuta. Zahvaljujući tome, tijesto će se malo povezati.
  2. U manjoj zagrijanoj tavi, promjera oko 20 cm, ispecite tanke palačinke.
  3. Ispečene palačinke moraju se ohladiti prije nego što ih premažete kremom. U posudi pomiješajte polovicu Philadelphia krem sira ( sobne temperature ) s maslacem dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte šećer u prahu i drugi dio krem sira i limunov sok.
  4. Slažite jednu po jednu palačinku premazanu s pripremljenom kremom. Premažite svaku palačinku s tankim slojem kreme ( po mogućnosti sa silikonskom lopaticom).
  5. Tortu stavite u hladnjak na najmanje pola sata da se stisne.
  6. Prije posluživanja na vrh torte stavite ostatak kreme i ukrasite voćem.

Sve namirnice potražite u najbližem Diskontu Stanić ili njihovoj online trgovini, akcijski katalog prelistaj OVDJE.

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
0
Haha
0
Nice
0
What?
0
Laž
0
Sad
0
Mad
0
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
AI Navigatori: Europski Erasmus+ projekt koji gradi most između umjetne inteligencije i obrazovanja
1
dan
AI Navigatori: Europski Erasmus+ projekt koji gradi most između umjetne inteligencije i obrazovanja
Nova trgovina Stanić Diskont u Kaštel Gomilici već je otvorena – osvoji 2 x 100 eura za kupovinu
2
dan
Nova trgovina Stanić Diskont u Kaštel Gomilici već je otvorena – osvoji 2 x 100 eura za kupovinu
Završnica Adventa na Kampusu uz koncert Andree Šušnjare
2
dan
Završnica Adventa na Kampusu uz koncert Andree Šušnjare
Kuhar ste i ljubitelj tradicionalne dalmatinske kuhinje? Prijavite se na masterclass s vrhunskim chefovima i sudjelujte u stvaranju prvog Manifesta hrvatske kuhinje
2
dan
Kuhar ste i ljubitelj tradicionalne dalmatinske kuhinje? Prijavite se na masterclass s vrhunskim chefovima i sudjelujte u stvaranju prvog Manifesta hrvatske kuhinje
Znamo gdje je i kada novi koncert Ane Uršule Najev
3
dan
Znamo gdje je i kada novi koncert Ane Uršule Najev
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
Copyright © 2017-2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.