Recept donosi Diskont Stanić. Punjena jaja, ili kako se u engleskom govornom području često zovu Deviled Eggs, originalno su jelo koje može biti koliko jednostavno toliko i komplicirano. Puniti ih možete bilo čim – često se radi o začinjenim žumanjcima kojima se dodaju daljnji sastojci kao što su sitno sjeckana sušena rajčica, plemeniti sir, losos, sitno sjeckana piletina, a i s pršutom ili pancetom su jako zanimljiva. Za sve recepte nezaobilazna je osnova tvrdo kuhano jaje prerezano po pola, polegnuta kao lađice. Kako bi bila još zanimljivija, obojite ih u ružičasto jestivom bojom ili ciklom.
SASTOJCI:
- 3 jaja
- 40 g krem sira Philadelphia
- 20 g dimljenog lososa ili 20 g pršuta
- 1 žličica limunovog soka
- 1 žličica majoneze
- papar
- vlasac
- komad čili papričice ( po želji )
- crvena boja za hranu
PRIPREMA:
- Operite jaja, stavite ih u lonac hladne vode, kuhajte oko 4-6 minuta.
- Otopite boju za jelo u posudi kako je naznačeno na pakiranju.
- Ogulite jaja. Stavite ih u vodu s bojom nekoliko minuta, a zatim osušite. Izrežite jaja nožem i nježno izvadite žumanjak.
- Pripremite punjenje od majoneze, limunovog soka, Philadelphia krem sira i zgnječenih žumanjaka. Pomiješajte sve zajedno dok ne dobijete glatku smjesu. Losos sitno nasjeckajte i dodajte pripremljenoj smjesi. (na isti način pripremite pršut, ukoliko ste se odlučičli na tu verziju). Začinite paprom i ako volite pikantnija jela, dodajte komad nasjeckane čili papričice.
- Na tanjur složite polovice jaja i napunite ih pripremljenom smjesom. Ukrasite vlascem.
SAVJET: Za punjenje jaja možete koristiti špricu za ukrašavanje kako jaja bila još svečanija i efektnija.
Sve za ovaj recept i još puno toga što vam je pripremio Diskont Stanić za ovaj Uskrs otkrijte na linku.