Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

BOŽIĆNA RASPODIJA OKUSA Donosimo slasni recept za desert za ljepša blagdanska druženja

Deserti u čaši uvijek su dobra ideja
SPONZORIRANI SADRŽAJ2. prosinca 2022. 17:29
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Ususret blagdanima u suradnji s Diskontom Stanić donosimo zanimljiv recept za kremasti desert u čaši sa sočnim narančama i puslicama.

Deserti u čaši uvijek su dobra ideja. Umjesto klasičnih torti, grickalica i keksi, uz malo mašte i kreativnosti uljepšajte nadolazeća blagdanska druženje s ovim desertom.

SASTOJCI:

  • 125 g Philadelphia krem sira
  • 200 g vrhnja 30% m.m.
  • 2 bjelanjaka
  • 136 g šećera
  • 3 g vanilin šećera
  • 50 g maslaca
  • 240 g naranče
  • 220 ml svježe cijeđenog soka od naranče
  • 1 g mljevenog cimeta
  • 1 g sol

 

 

PRIPREMA:

  • Zagrijte pećnicu na 110°C.
  • Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte prstohvat soli i postepeno dodajte 100 g šećera i vanilin šećer. Mutite dok se kristali šećera potpuno ne otope.
  • Umućenu pjenu prebacite u slastičarsku vrećicu, istisnite puslice na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Lim stavite u pećnicu, smanjite temperaturu na 100°C i pecite 2 sata i 15 minuta. Ostavite da se ohlade u isključenoj pećnici.
  • U malom loncu zagrijte maslac sa sokom od naranče i 36 g šećera. Pirjajte nekoliko minuta dok se sirup ne zgusne.
  • U međuvremenu izrežite komadiće naranče na male trokute. U sirup dodajte komadiće voća i zagrijte još neko vrijeme, ali nemojte pustiti da se naranča prekuha. Skinite lonac s plina i ostavite da se ohladi.
  • Istucite hladno vrhnje u šlag i dodajte mu Philadelphia krem sir.
  • Pripremite čaše ili staklene zdjelice. Zdrobite nekoliko puslica. U pripremljene posude slažite desert u slojevima: krema od Philadelphia sira, naranča u sirupu i mljevene puslice. Ukrasite cijelim puslicama i pospite mljevenim cimetom..

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
0
Haha
0
Nice
0
What?
0
Laž
0
Sad
0
Mad
0
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
(FOTO) UŽIVO S PROKURATIVA: Advent otvoren, večeras Ružica Čović!
10
sat
(FOTO) UŽIVO S PROKURATIVA: Advent otvoren, večeras Ružica Čović!
Sveti Nikola danas stiže u Mall of Split, najmlađe očekuje slatko iznenađenje!
11
sat
Sveti Nikola danas stiže u Mall of Split, najmlađe očekuje slatko iznenađenje!
Ružica Čović & bend otvaraju Advent na Prokurativama: Detaljan program blagdanskog "it-spota"
1
dan
Ružica Čović & bend otvaraju Advent na Prokurativama: Detaljan program blagdanskog "it-spota"
Zimska čarolija u Strelitziji: Radionica vijenaca koja pretvara dom u najljepšu blagdansku priču
2
dan
Zimska čarolija u Strelitziji: Radionica vijenaca koja pretvara dom u najljepšu blagdansku priču
Najukusniji Advent u Zori Biloj: Gastronomski prosinac prepun posebnih događanja
2
dan
Najukusniji Advent u Zori Biloj: Gastronomski prosinac prepun posebnih događanja
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.