Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

Bobisova “Golubica” – novo u ponudi

Bobis donosi nešto novo svojim kupcima
SPONZORIRANI SADRŽAJ 31. ožujka 2023. 15:58
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Bobis – simbol i brend koji obilježava brojne generacije iz Splita i Dalmacije. Njegova priča započinje davne 1949. godine kada su otvorena vrata prve prodavaonice na splitskoj Pjaci u Šubićevoj ulici. Vrlo brzo se istaknuo svojom kvalitetom te je potražanja za slasticama sve više rasla.

Danas je Bobis simbol za kruh, peciva i svevremenske slastice.

Ovaj Uskrs će Bobisovi kupci imati priliku obogatiti svoj blagdanski stol i tradicionalnom talijanskom uskrsnom poslasticom – „Golubicom“ ili tal. „Colomba Pasquale“.

Slatki kruh s komadićima narančine kore, posut bademima, predstavlja Bobisovu „Golubicu“ ili tzv. „Colomba Pasquale“.

Tijesto za Golubicu, dakle, pravi se na sličan način kao za panettone. Brašno, jaja, šećer, prirodni kvasac i maslac njezin su sastavni dio, a ono što je razlikuje od božićnog deserta – panettonea je to što obično sadrži kandirane kore i nema grožđica. Radi se s prirodnim matičnim kvascem što iziskuje dugotrajan proces koji traje više od 52 sata. Kroz proces pripreme iznimno je važno obratiti pažnju na sitne detalje jer oni su ti koji čine razliku i dovode do savršenog proizvoda.

Napravljeno tijesto oblikuje se u oblik golubice (tal. „colomba“), te se posipa bisernim šećerom i bademima prije pečenja.

Bobisova Golubica uskrsna je slastica nastala kao rezultat suradnje s renomiranim chefom Fabriciom Fežnaverom koji potvrđuje kako je u nju utkano iznimno puno truda i kvalitetnih, pažljivo biranih sastojaka, a kako bi bila baš onakva kakva treba biti - tradicionalno ukusna i slasna, potrudio se pekar i slastičar, Massimo Qualli koji je iz Padove i donio recepturu.

Ovaj tradicionalni talijanski uskrsni kruh od sada je dostupan u odabranim Bobis i Tommy prodavaonicama.
Primjenom tradicionalnih metoda i receptura proizvodnje kao i jamstvom kvalitete svojih proizvoda, Bobis još jednom potvrđuje svoju ključnu stratešku odrednicu koja ga oduvijek krasi.

Starinski i novi recepti, proizvodi s kojima smo odrasli i živimo - jednom riječju: Bobis.

bobis

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
7
Haha
2
Nice
1
What?
0
Laž
0
Sad
0
Mad
0
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
(FOTO) UŽIVO S PROKURATIVA: Advent otvoren, večeras Ružica Čović!
1
dan
(FOTO) UŽIVO S PROKURATIVA: Advent otvoren, večeras Ružica Čović!
Sveti Nikola danas stiže u Mall of Split, najmlađe očekuje slatko iznenađenje!
1
dan
Sveti Nikola danas stiže u Mall of Split, najmlađe očekuje slatko iznenađenje!
Ružica Čović & bend otvaraju Advent na Prokurativama: Detaljan program blagdanskog "it-spota"
2
dan
Ružica Čović & bend otvaraju Advent na Prokurativama: Detaljan program blagdanskog "it-spota"
Zimska čarolija u Strelitziji: Radionica vijenaca koja pretvara dom u najljepšu blagdansku priču
2
dan
Zimska čarolija u Strelitziji: Radionica vijenaca koja pretvara dom u najljepšu blagdansku priču
Najukusniji Advent u Zori Biloj: Gastronomski prosinac prepun posebnih događanja
3
dan
Najukusniji Advent u Zori Biloj: Gastronomski prosinac prepun posebnih događanja
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.