Svetom misom u Supetru, kandidati HDZ-ove liste u X. izbornoj jedinici su započeli obilazak otoka Brača. Nakon Supetra, posjetili su Sutivan, Milnu, Nerežišća, Bol, Selca, Pučišća, Postiru, te se vratili u Supetar u kojem su održali završni predizborni skup.

U svojstvu kandidata i domaćina je bila predsjednica Zajednice žena Katarina Zrinski Splitsko-dalmatinske županije, Bračanka Danica Baričević kojoj je pripala čast da se u obilasku bračkih mjesta prva obrati biračima.

Obraćajući se javnosti, Baričević je naglasila da će u Hrvatskom Saboru biti glas žena i glas otoka jer se na tim temama zasniva njeno djelovanje kao županijske vijećnice u posljednja tri vijećnička mandata u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije. Istaknula je i da sa županom splitsko-dalmatinskim, Blaženkom Bobanom planira povećati smještajne kapacitete Sigurne kuće za žene – žrtve nasilja, te se zalagati za veću ravnopravnost spolova.

Posebna pažnja je za trajanja posjeta Braču bila posvećena temama izgradnje cesta i lučke infrastrukture na otoku, sredstvima namijenjenim revitalizaciji otoka u visini od 1.5 milijardu kuna, te inim uspjesima HDZ-ove Vlade predvođene Andrejom Plenkovićem. Župan splitsko-dalmatinski, Blaženko Boban je istaknuo da među ostvarenim uspjesima osobit ponos bude podaci da je aktualna Vlada stvorila novih 100.000 radnih mjesta, doprinijela rastu plaća, rastu minimalne plaće i rastu mirovina za 10% slijedom čega je poručio biračkom tijelu:

“Plenković ima europski rejting kao stručnjak i političar. Nije vrijeme za eksperimente!”

Okupljeno mnoštvo je izražavalo slaganje sa kandidatima i njihovom tvrdnom da je Sigurna Hrvatska jedini pravi put, jer sadašnjem trenutku jest esencijalno izabrati provjeren tima stručnjaka koji je spreman uspješno se nositi sa zdravstvenim i ekonomskim preprekama koje su snašle hrvatsko društvo uslijed pandemije virusa COVID-19.

Uz Danicu Baričević i Blaženka Bobana, skupu su prisustvovali: Ante Bačić, Jure Brkan, Petar Škorić i Ante Mihanović.
HDZ-ov nositelj liste u X. izbornoj jedinici, Vili Beroš nije mogao prisustvovati obilasku otoka Brača jer je uslijed povećanja broja novozaraženih od korona virusa morao otputovati u Zagreb. Time je ispunio dano obećanje hrvatskim građanima, postavio nacionalne interese ispred pojedinačnih, te dokazao da je sigurna Hrvatska imperativ njegovog političkog djelovanja.
Unatoč nedolasku, Beroš se javio videopozivom uživo, obratio se okupljenom mnoštvu na završnom skupu u Supetru, te istaknuo kako će i dalje biti ustrajan u zadovoljenju interesa hrvatskog društva, a osobito u zadovoljenju zdravstvenih interesa i potreba svakog građanina Republike Hrvatske.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime