Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

BAVARSKI PERECI – odličan prijedlog za vikend

Bavarski pereci, savršeno sjajne smeđe glazure, mekani i hrskavi istovremeno, omiljeno su slano pecivo koje ćemo jesti ove jeseni.
SPONZORIRANI SADRŽAJ / Foto: Promo8. listopada 2021. 11:18
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

U suradnji s Diskontom Stanić donosimo recept za ‘Bretzel’ koji su originalno nastali u Bavarskoj, ali su ubrzo postali omiljena poslastica diljem zemlje i izvan nje. Savršena su poslastica jer se mogu jesti sami, a za potpuni doručak prerežu se i mažu maslacem, sirom ili se jedu uz kobasice.

Tradicionalno je savršena sjajna glazura posipana krupnom solju, ali varijante su brojne, tako ih možete posuti sezamom, makom, kimom. Kućna druženja i opuštena vikend popodneva teško je zamisliti bez domaćih grickalica. Stoga, jednostavno morate probati slane perece iz vlastite pećnice. Kako bi dobili karakterističnu glazuru, pereci se prije pečenja kratko potope u kipuću vodu s dodatkom sode bikarbone.

SASTOJCI:

  • 500 g glatkog brašna
  • 7 g suhog kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica soli
  • 250 ml tople vode ili mlijeka
  • 60 g omekšanog maslaca
  • 2 l vode
  • 6 žlica sode bikarbone
  • krupna morska sol za posipanje

PRIPREMA:

  • Umijesite tijesto od svih sastojaka za tijesto. Prvo promiješajte kvasac s malo tople vode i šećera i ostavite 10 minuta na sobnoj temperaturi. U drugu zdjelu stavite brašno, sol i napravite rupu u sredinu u koju ćete dodati pripremljeni kvasac, omekšani maslac i ostatak tople vode. Mijesite oko 5 minuta dok tijesto ne postane glatko.
  • Tijesto stavite u posudu koju ste prethodno posuli brašnom, prekrijte krpom i pustite da odstoji oko sat vremena dok se tijesto ne udvostruči.
  • Tijesto zatim podijelite na 8-10 jednakih dijelova. Svaki dio razvaljajte rukama na dužinu oko 50 cm i to tako da na krajevima bude tanje a u sredini deblje i oblikujte perece.
  • Zakuhajte vodu pa je skinite s vatre i pažljivo umiješajte sodu bikarbonu, zatim ponovno zagrijte vodu da lagano ključa.
  • Stavite svaki perec u vodu da lagno prokuha 30 sekundi sa svake strane. Zatim ih izvadite i stavite na pleh obložen papirom za pečenje.
  • Pećnicu zagrijte na 200°C. Svaki perec s gornje strane zarežite i pospite krupnom morskom soli.
  • Perece pecite oko 15-20 min dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju.

 

NAPOMENA:

Za 8 - 10 pereca

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
0
Haha
0
Nice
0
What?
0
Laž
0
Sad
0
Mad
0
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Ružica Čović & bend otvaraju Advent na Prokurativama: Detaljan program blagdanskog "it-spota"
7
sat
Ružica Čović & bend otvaraju Advent na Prokurativama: Detaljan program blagdanskog "it-spota"
Zimska čarolija u Strelitziji: Radionica vijenaca koja pretvara dom u najljepšu blagdansku priču
18
sat
Zimska čarolija u Strelitziji: Radionica vijenaca koja pretvara dom u najljepšu blagdansku priču
Najukusniji Advent u Zori Biloj: Gastronomski prosinac prepun posebnih događanja
1
dan
Najukusniji Advent u Zori Biloj: Gastronomski prosinac prepun posebnih događanja
Fešta u kaštelanskom outletu: Sveti Nikola djeci će dijeliti poklone, a roditelj osim brutalnih sniženja čekaju fritule i kuhano vino
1
dan
Fešta u kaštelanskom outletu: Sveti Nikola djeci će dijeliti poklone, a roditelj osim brutalnih sniženja čekaju fritule i kuhano vino
Poklon koji usreći baš svaki put
2
dan
Poklon koji usreći baš svaki put
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.