U Ciklusu klasičnih koncerata utorkom koji se čitavoga ljeta održava u Bolu, u okviru manifestacije Bolsko lito, ovoga će tjedna 5. rujna nastupiti zagrebački trio LUR, u crkvi bolskog Dominikanskog samostana.

Trio LUR čine Rea Alaburić kao sopran, Lucija Rašeljka Petrač na flauti i Ursa Vukman na orguljama. Sastav je osnovan 2011. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u sklopu predmeta komorne glazbe pod vodstvom prof. Ljerke Očić, a surađivao je i s prof. Pavlom Mašićem. Članice su kroz svoj rad, druženje i glazbu pronašle zajednički interes za komornu glazbu pretežito baroknog razdoblja, a njihova glazbena radoznalost proteže se i do repertoara kasnijih razdoblja. Glazbenice će u Bolu izvoditi skladbe J.S.Bacha, A. Vivaldija, J. Stanleya, G.F. Händela, W.A. Mozarta, A. Knešaureka, M. Ravela, G. Bizeta, G. Rossinia, te Lefébure-Wélya. Trio LUR nastupao je širom Hrvatske, kao i u europskim gradovima Rimu, Parizu, Moskvi kao i na Kavkazu.

Trio također promovira rad hrvatskih kompozitora te se stoga zalaže za izvođenje kompozicija hrvatskih suvremenih skladatelja u domovini i u inozemstvu. Ulaz na koncert je slobodan. Ovim koncertom polako se približava kraju Ciklus klasičnih koncerata, kojeg su čitavoga ljeta rado posjećivali strani turisti. Time je Centar za kulturu Općine Bol, kao organizator manifestacije Bolsko lito, pokazao da programe kreira za svoju  domaću i stranu publiku različitih generacija,  nudeći različite umjetničke izričaje.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0