Završio turnir “Kaštela 3X3 powered by Tommy”

I šestu godinu zaredom u Kaštelima se igrao vrhunski basket

I šestu godinu zaredom u Kaštelima se igrao vrhunski basket. Kultni teren za mali balun pokraj crkve u Kaštel Lukšiću u subotu 29. srpnja pretvorio se u košarkašku arenu i spremno dočekao majstore igre pod obručem. Ove godine turnir se održao u organizaciji udruge Trokut mladih Kaštela uz pokroviteljstvo tvrtke Tommy d.o.o., a još jedna promjena u odnosu na prošlu godinu je ta da je pobjednička ekipa promijenila ime. Naime, nakon što su prošle godine osvojili turnir pod imenom jednog donjokaštelanskog kafića zaraznog naziva, ove godine je ekipa u sastavu Ivan Rašetina, Nikola Roso, Ivan Ćirko i Marko Rašić do zlata stigla pod kapom lukšićkog Caffe bara Faraon.


No krenimo redom. Prvi puta u kratkoj povijesti ovog sada već tradicionalnog turnira uvedena je kotizacija od 150 kuna po ekipi, što je automatski dovelo do manjeg broja prijava. Tako je ove godine bilo samo 10 prijavljenih ekipa, od kojih su dvije odustale pred sam početak (vjerojatno prepavši se kad su vidjeli tko sve nastupa) pa se u turnir krenulo sa 8 ekipa raspoređenih u dvije skupine. Članovi ekipa bili su iz Kaštela, Trogira, Solina, Splita i okolice, a međunarodnu dimenziju turniru dao je i Amerikanac Chris Wilson koji je nastupao za C.B. Brokva.

Na izvlačenju sreća se malo poigrala pa je u skupinu B smjestila ekipe koje su prošle godine osvojile prva tri mjesta (Faraon, Tommy, Dinero) te ekipu koja je 2015. osvojila turnir (Todorići, a 2015. nastupili pod imenom KTF), tako da je ova skupina odmah prozvana „skupinom smrti“. Skupinu A sačinjavale su ekipe: Big Baller Brand, Koga briga, Štemeri i C. B. Brokva.

U skupini A već je nakon dva odigrana kola bilo jasno koje su ekipe izborile prolazak u polufinale, a u zadnjem kolu u izravnom dvoboju za prvo mjesto u skupini, ekipa C. B. Brokva pobijedila je Big Baller Brand rezultatom 21:18 i tako izbjegla okršaj s Faraonom u polufinalu.

Sukladno očekivanjima prava drama odvijala se u skupini B, u kojoj su 3 od 6 utakmica završile sa jednim poenom razlike. U zadnjoj utakmici grupne faze Todorići su smogli snage da, nakon što je Tommy vodio skoro čitavu utakmicu, pred sam kraj izađu iz rezultatskog minusa i u posljednjim trenutcima dođu do pobjede od 14:13 i tako sa drugog mjesta izbore ulazak u polufinale.

U prvoj utakmici polufinala ekipa Faraona je pomela Big Baller Brand sa 22:5, dok su u drugoj utakmici Todorići s nešto više muke, ali ipak poprilično sigurno, zakucali Brokvu sa 18:10. Tako se još jednom potvrdilo koliko je skupina B bila jača u odnosu na ekipe iz skupine A.


U utakmici za treće mjesto Brokva je i nakon pobjede u skupini ponovno bila bolja od ekipe Big Baller Brand sa 14:9 te zasluženo kući odnijela brončanu medalju, 150 kuna i poklon paket za svakog igrača.

Nakon dugog dana, 15 odigranih utakmica i pregršt atraktivnih poteza, malo prije 23:30 sati došlo je vrijeme za veliko finale.
Iako su pružili sve od sebe, poprilično umorni momci iz ekipe Todorići ipak nisu mogli parirati Faraonima ovoga turnira, koji su sa laganih 22:9 potvrdili svoju nadmoć te još jednom pokazali da su jednostavno najbolji u ovom trenutku. Todorićima je osim medalje, poklon paketa te večere za cijelu ekipu pripala i novčana nagrada od 300 kuna, dok Faraonima ide pobjednički pehar, medalje, poklon paket i 800 kuna.Također, i ove godine održano je natjecanje u tricama.
U prvom kolu nastupilo je 35 natjecatelja, a 7 najboljih ušlo je u finale, u kojem je mladi Mario Krešić pokazao mirnu ruku i nadmoćno u odnosu na puno iskusnije „tricaše“ te sa stopostotnim učinkom (svih 5 pogođenih trica u finalu) uzeo pehar za pobjednika natjecanja u tricama te naravno poklon paket i večeru.

Napomenimo kako su i ove godine svi gledatelji, a osobito oni najmlađi, mogli uživati u besplatnoj lutriji te uz malo sreće i spretnosti osvojiti prigodne nagrade sponzora.

SVI REZULTATI:

Skupina A:
1. Kolo:
Big Baller Brand – Koga Briga 14:7
Štemeri – C. B. Brokva 14:18

2. Kolo:
Štemeri – Big Baller Brand 10:16
Koga briga – C. B. Brokva 7:20

3. Kolo:
C. B. Brokva – Big Baller Brand 21:18
Koga briga – Štemeri 0:21 (bez borbe)

Tablica:
1. C. B. Brokva 59:39(+20) 6
2. Big Baller Brand 48:38(+10) 4
3. Štemeri 45:34(+11) 2
4. Koga briga 14:55(-41) 0

Skupina B:
1. Kolo:
Tommy – C. B. Faraon 13:14
Todorići – Dinero 16:15

2. Kolo:
C. B. Faraon – Todorići 19:10
Dinero – Tommy 11:21

3. Kolo:
Todorići – Tommy 14:13
Dinero – C. B. Faraon 10:19

Tablica:
1. C. B. Faraon 52:23(+19) 6
2. Todorići 40:47(-7) 4
3. Tommy 47:39(+8) 2
4. Dinero 36:56(-20) 0

POLUFINALE:
C. B. Faraon – Big Baller Brand 22:5
C. B. Brokva – Todorići 10:18

ZA 3. MJESTO:
C. B. Brokva – Big Baller Brand 14:9

FINALE:
C. B. Faraon – Todorići 22:9

1. Mjesto: C. B. Faraon:
Ivan Rašetina, Nikola Roso, Ivan Ćirko i Marko Rašić

2. Mjesto: Todorići:
Luka Carev, Nino Pruže i Marko Stipanović

3. Mjesto: C. B. Brokva:
Mario Jurić, Mislav Lukač, Zvonimir Zebić i Chris Wilson

4. Mjesto: Big Baller Brand:
Božo Žarko, Mario Jurić i Ante Grgurević

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0