Nastavlja se javna rasprava između predsjednika gradskog kotara Bačvice Tomislava Zaninovića i gradskog vijećnika Ante Zoričića o terenima na Baterijama. Nakon što je Zoričić u srijedu ispričao svoju “istinu o Baterijama”, medijima je priopćenje poslao Zaninović. Prenosimo ga u cijelosti i bez izmjene.

– Isključivi i jedini razlog napada Kerumovog vijećnika Ante Zoričića na mene osobno i na Kotarski projekt na Baterijama su njegovi PRIVATNI INTERESI! Naime, njemu je u ostavrenju njegovih planova bila idealna situacija da su tereni zapušteni, prazni i prepušteni propadanju zbog toga što ima za cilj prenamjenu ogromne susjedne parcele(na samoj granici sa nogometnim i košarkaškim igralištem) iz JAVNOG PARKA-zona Z1(sportsko-rekreacijska zelena zona) u zonu STAMBENE IZGRADNJE(M1) ! ! ! To je jasno vidljivo iz zahtjeva za promjenu GUP-a koji je OBITELJ ZORIČIĆ podnijela prilikom zadnjih njegovih izmjena.
Iz njega je jasno da je njegov konačni cilj dovesti investitora koji će na toj ogromnoj parceli, cca 7000 metara kvadratnih, napraviti NOVU ZGRADU LAZARICA ILI ZGRADU IVANIŠEVIĆ, pri čemu bi Ante Zoričić, na račun male barake zaradio ogroman novac ili nekoliko stambemih jedinica u novoj zgradi!

I zbog toga je koristeći svoj položaj gradskog vijećnika i činjenicu da većina u gradskom vijeću ovisi upravo o njegovoj ruci minirao već odobreni gradski projekt od 1 200 000 kuna za Sportski centar Baterije, i zbog toga već nabavljena sportska oprema u vrijednosti od 180 000 kuna, već više od godinu dana propada u skladištu u Kaštelima, a 50 tisuća gradskih kuna potrošenih za izradu projektne dokumentacije i geodetskih izmjera je bačeno u vjetar.
I sve to skrivajući se iza navodne borbe za javni interes i korist Kotara i pritom mene potpuno neutemeljeno i zlonamjerno optužujući za nekakve nečasne radnje i namjere?!
A njegov je glavni napad na mene i povod svih njegovih objava, da sam ja stavio Udrugu na svoje ime, a ne na Kotar, a Zoričić jako dobro zna, a pravi se lud, da Kotar nije pravna osoba i da ne može sklapati Ugovore sa Gradom.

A drugo je što je nama Grad UVJETOVAO sklapanje Ugovora o upravljanju terenima osnivanjem Udruge sto smo mi i napravili. Ja sam kao predsjednik Vijeća Kotara ujedno i predsjednik te Udruge, što sam napravio nakon konzultacija sa vijećnicima na sjednici Vijeća Kotara. Sjedište Udruge je Viška 7(prostorije Kotara), a Udruga je u punom smislu Kotarska, jer sam u više navrata javno izjavljivao, a evo sada to i ponavljam, da ću prepustiti mjesto predsjednika Udruge onome tko na sljedećim kotarskim izborima bude izabran za predsjednika Vijeća Kotara Bačvice. Da je ovaj projekt zaživio kako je prvotno bio odobren(a ne ovo kozmetičko uređenje), u svemu tome niti Kotar, niti Udruga, niti ja osobno ne bi imali nikakve materijalne koristi, s obzirom da je bilo predviđeno da se svi sadržaji tog projekta koriste potpuno besplatno, uz iznimku plaćanja simbolične članarine za korištenje teniskih terena i to samo i isključivo zbog podmirivanja troškova njihovog održavanja po uzoru na SC Brda.

Postavlje se pitanje zbog čega gradski vijećnik Ante Zoričić, koji živi uz same terene, sve ove godine nije pokazivao apsolutno nikakav interes za uređenje tog devastiranog prostora, sve dok nakon, mog dugotrajnog nastojanja i pritiska grad nije prihvatio kotarski projekt rekonstrukcije SC Baterije. Očito jer mu je odgovaralo daljnje propadanje nogometnog i košarkaškog igrališta koji čine logičku cjelinu sa parcelom za koju je zatražio prenamjenu u građevinsko zemljište, po uzoru na situaciju u gradskom kotaru Trstenik, u kojem je svjesno prepuštanje sportskih terena propadanju predstavljalo uvertiru njihovoj prenamjeni u interesu građevinskog lobija – napisao je Zaninović.

Nije trebalo dugo da na njegove prozivke odgovori Zoričić:



– Zaninović pokušava svoju neuspjelu uzurpaciju sportskog centra Baterije zasjeniti optužbom i to ni manje ni više nego da se zahtjev starosjedioca sa Lazarice za izmjenom GUP-a odnosio i na terene na Baterijama, jer kako kaže” čine logičku cjelinu sa parcelom za koju je zatražio prenamjenu u građevinsko zemljište, po uzoru na situaciju u gradskom kotaru Trstenik, u kojem je svjesno prepuštanje sportskih terena propadanju predstavljalo uvertiru njihovoj prenamjeni u interesu građevinskog lobija”.

Ovo je velika i opasna optužba i ne može se usporediti sa niti jednom do sada.
Ako je ovo istina onda sam ja najveći licemjer jer sam prije tri godine javno rekao da u Splitu postoji urbanistička mafija. A po njemu ispada da sam sa njima u dosluhu i to na štetu sportskih terena na Baterijama. Zbog ovoga svakako netko od nas dvojice mora odstupiti.

Kada bih sada objašnjavao ovu veliku optužbu i tu “logičku cjelinu” značilo bi da sam upao u njegovu mrežu i da se opravdavam i odgovaram umjesto da potencijalnom uzurpatoru postavljam pitanja. Međutim, ja ću napraviti nešto što nije uobičajeno, ali će svakako rezultirati nečijim odlaskom. Pozivam gospodina Tomislava Zaninovića u utorak u veliku Vijećnicu u Banovini u 11:00 sati gdje ćemo u prisutnosti novinara i Gradskih vijećnika pokazati sve dokumente vezano za traženu izmjenu GUP-a.

Ako se pokaže da su te parcele uzajamno povezane kako on to kaže i da bi izmjena GUP-a na bilo koji način omogućila građevinskim lobiju da nešto gradi na postojećim terenima onda ću istog trenutka dati ostavku na mjesto Gradskog vijećnika. Ako se pokaže da je on lagao, neka odstupi sa mjesta predsjednika Vijeća kotara Bačvice.

Utorak, u 11:00 sati, velika Vijećnica u Banovini – poručio je Zoričić.



Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime