Ante Zoričić, gradski vijećnik iz redova Popravi Grad, poslao je priopćenje, u kojem se osvrnuo na aktualna događanja na Baterijama.

Prenosimo ga u cijelosti i autentično:

Izložen učestalim višemjesečnim verbalnim napadima i uvredama od strane gospodina Tomislava Zaninovića zbog jednoglasne odluke Gradskog vijeća da sportski centar Baterije prepusti na upravljanje Javnoj ustanovi športski objekti moram Vam se obratiti podužim dopisom i objasniti pozadinu cijelog slučaja. Nadao sam se da do ovoga neće doći jer ga nisam želio nepotrebno izlagati sramoti s obzirom da je spriječen u svome naumu i zbog toga nije nastupila nikakva šteta. Međutim, kako se očito ne može pomiriti sa ovom odlukom nastavio je uzbunjivati javnost, lagati i na različite načine vršiti pritisak na mene kao vijećnika koji živi u neposrednoj blizini centra Baterije i kojega je zbog toga označio kao krivca. Dosta sam trpio Tomislava Zaninovića, ovo je istina o Baterijama.

TKO BI UPRAVLJAO SPORTSKIM CENTROM BATERIJE; KOTAR BAČVICE ILI PRIVATNA UDRUGA GOSPODINA TOMISLAVA ZANINOVIĆA?

Gospodin Tomislav Zaninović nije zatražio upravljanje sportskim centrom Baterije na kotar Bačvice čiji je predsjednik i tako omogućio besplatno korištenje sportskih sadržaja svim stanovnicima nego je upravljanje zatražio na svoju privatnu udrugu koju je osnovao i nazvao “Djeca Bačvica”, a čiji je također predsjednik. To je napravio dopisom Gradu Splitu kojeg je uputio 05.06.2019. godine.
Bez ikakvih ulaganja vlastitih novaca, bez javnog natječaja i koristeći trenutni položaj predsjednika kotara Bačvice gospodin Tomislav Zaninović pokušao je dobiti na upravljanje vrijedan sportski kompleks koji može biti milijunski izvor prihoda.

DRUŠTVENO A POD KONTROLOM POJEDINACA?Prozivao je svoje prethodnike za uzurpaciju tvrdeći da su preko privatne udruge koju su osnovali desetljećima upravljali sportskim centrom Baterije zbog čega vijeće kotara Bačvice nije imalo pravo odlučivanja u njegovom poslovanju.
Sada je on kao aktualni predsjednik kotara pokušao napraviti isto.

Kako kotar Bačvice ne može formalno voditi poslovanje centra bilo je nužno osnovati udrugu sa kojom bi onda kotar, uz suglasnost Grada Splita, sklopio ugovor o upravljanju. Ali udrugu u kojoj bi bili zastupljeni svi aktualni članovi vijeća kotara, rekreativci, sportaši i oni stanovnici Bačvica koji bi joj željeli pristupiti. Minimum korektnosti bio bi da predsjednik kotara ne bude ujedno i predsjednik te udruge.

KOTAR BAČVICE U POTPUNOSTI ISKLJUČEN?

Najmanje dva člana vijeća kotara Bačvice potvrdila su da nisu bili upoznati da je gospodin Tomislav Zaninović uputio zahtjev za dodjelom sportskog centra na svoju udrugu Djeca Bačvica. Zatraživši upravljanje sportskim centrom Baterije izravno na udrugu koju kontrolira samo on i nekoliko mu prijatelja, gospodin Tomislav Zaninović dobio bi priliku stvoriti uvjete da ovaj sportski kompleks ostane u njegovim rukama i onda kada više ne bi bio na čelu kotara Bačvice.

“DJECA BAČVICA” SA KILE I BLATINA

Prema izvodu iz registra udruga dvije su osobe ovlaštene za zastupanje udruge Djeca Bačvica i obije ne stanuju na Bačvicama. Jedan je T.Z. koji stanuje na Kili a drugi D.B., prijavljen na Blatinama.
U takvim okolnostima gradonačelnik Splita morao je zaštititi gradsku imovinu pa je predložio Gradskom vijeću da se upravljanje teniskim terenima na Baterijama prepusti Javnoj ustanovi sportski objekti što je svih 35 vijećnika jednoglasno i prihvatilo.

AKO ON NE MOŽE NAPLAĆIVATI ONDA NEKA BUDE BESPLATNO!

Tek kada nije dobio pravo upravljanja cijelim sportskim centrom Baterije na svoju privatnu udrugu gospodin Tomislav Zaninović počeo se javno zalagati da svi sadržaji budu besplatni pozivajući stanovnike Bačvica na “otpor uhljebima” i “totalni rat”, istovremeno plačući nad sudbinom djece kojoj se, kako je napisao, “oduzima pravo na sretno djetinjstvo”.
Ali kada je 05.06.2019. godine uputio Gradu Splitu poduži dopis na četiri stranice kojim je zatražio upravljanje sportskim centrom Baterije na svoju udrugu djecu je spomenuo tek usputno, a kao model financiranja jasno su istaknuti prihodi od članarina i donacija.

TOMISLAV TOMISLAVU!

U istom dopisu priložio je i financijski plan a ono što je bilo posebno zabrinjavajuće je bila njegova najava da će kotar Bačvice, čiji je predsjednik Tomislav Zaninović, prebacivati kotarske novce privatnoj udruzi Djeca Bačvica čiji je osnivač i predsjednik također Tomislav Zaninović. Pa tako u istom dopisu piše da će kotar Bačvice njegovoj privatnoj udruzi isplatiti i 50 000 kn za određene radove.

PRISVAJANJE ZASLUGA

Grad Split u dvije godine opremio je igrališta u gotovo svim kotarima, uložio u njih više od 8 mil. kn i svi su besplatni. Tako je i u nogometni i košarkaški teren na Baterijama uložio 505 955 kn. Gospodin Tomislav Zaninović kao predsjednik kotara putem brojnih javnih objava pokušava prisvojiti zasluge za ta ulaganja iako zna da sa njima nema nikakve veze. Stvaranjem dojma da se za nešto teškom mukom izborio stvara se i alibi zašto bi upravo on trebao sa tim istim i upravljati.

KAKO “BESPLATNO” MOŽE POSTATI UNOSNO?

Iako mi nisu poznate pritužbe na prošlu upravu sportskog centra Baterije ili trenere koji su podučavali djecu, kao ni na bivšeg domara gospodina Jakova Pavića za kojega je većina korisnika imala samo riječi hvale, a također ne prejudicirajući da bi i gospodin Tomislav Zaninović tako postupio, važno je objasniti zašto poziv na tzv. besplatno korištenje teniskih terena može biti podloga za bogaćenje ako bi oni došli u krive ruke.
Najveća zarada koja ne bude nigdje evidentirana može se ostvariti ako se pogoduje odabranim trenerima u namještanju atraktivnih termina koji onda svoje usluge naplaćuju djeci i mladima. Ako je takvih termina samo 25/dnevno koji su raspoređeni na 4 terena i ako trećina iznosa pripadne onome tko određuje termine onda ta osoba može mjesečno zaraditi više od 35 000 kn. Na ruke.

TKO PROFITIRA OD NISKE CIJENE TERENA; DJECA ILI TRENERI?

Djeca i mladi plaćaju jednaku cijenu za poduku, a tako niža cijena termina može ići na ruku trenerima i onome tko bi im omogućio te termine.

“TOTALNA KOMERCIJALIZACIJA”; ISTINA ILI LAŽ?

Grad Split odlučio je da će nogomet i košarka na Baterijama biti besplatni, a tenis će voditi Javna ustanova po pravilima koja vrijede za sve terene u gradu, uz iznimku da će se osigurati i 5 besplatnih termina/dnevno za stanovnike kotara Bačvice. Ali prvenstveno za pravu djecu a ne za četrdesetogodisnjake koji su sebe proglasili djecom.

ODBIO BESPLATNE TERMINE ZA STANOVNIKE BAČVICA!

Do trenutka ove objave gospodin Tomislav Zaninović odbio je dva puta upućeni poziv od strane Javne ustanove sportski objekti da kao predsjednik kotara Bačvice pristupi dogovoru oko načina na koji bi stanovnici kotara imali pravo besplatnog korištenja 5 termina dnevno. Ali onda više ne bi postojao povod za stvaranje atmosfere huškanja, linča i fingiranja borbe za opće dobro.

PROSVJEDI U JADRANSKOJ ULICI; SLUČAJNOST?

Jesu li gospodinu Tomislavu Zaninoviću stvarno bila važna djeca ili je to bila jedinstvena prilika za lagodan izvor enormnih primanja ostat će vječna dvojba?

Kao što će ostati i dvojba jesu li prosvjedi u jadranskoj ulici organizirani zbog brige za stanare ili je to bio način pritiska na Grad Split jer se upravo tada odlučivalo tko bi u budućnosti trebao upravljati sportskim centrom Baterije?


1 KOMENTAR

  1. ljigavac, taj bi priko leševa iša za svoj interes, a nesposoban za guzicu sebi obrisat.

Comments are closed.