U lipanj s ljetnim vrućinama: Za vikend u Dalmaciji čak do 32 stupnja!

Sljedećih dana očekuje nas sunčano i postupno još toplije vrijeme

Drugu polovicu svibnja obilježava stabilno i toplo do vrlo toplo vrijeme. U istom tonu nastavit će se i do kraja mjeseca, ali i u prvoj dekadi lipnja. I temperature mora nagovještavaju dolazak ljeta, pa su mu površinske temperature već tijekom nedjelje bilo od 19 do 21°C, a do kraja tjedna sigurno će još malo i porasti.


Stabilna anticiklona podržavat će sunčano i vrlo toplo vrijeme sljedećih dana, a u dane nadolazećeg vikenda moguće su i ljetne vrućine.

Danas će prevladavati sunčano ili vedro. Popodne samo ponegdje uz granicu s BiH može biti umjerenog razvoja naoblake. Noću tiho ili burin, danju će puhati slab jugozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 11 do 15°C, uz obalu i na otocima od 17 do 21°C. Najviše dnevne temperature većinom od 25 do 29°C.

Pretežno sunčano bit će i u utorak. U zaobalju je popodne moguć umjeren razvoj naoblake, uglavnom u pograničnom području s BiH može biti slabih i prolaznih grmljavinskih pljuskova. Noću će većinom biti tiho, danju uz slab jugozapadnjak, na moru sjevernog Jadrana i slabo jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 11 do 15°C, uz obalu i na otocima od 17 do 21°C. Najviše dnevne temperature većinom od 25 do 30°C.

Srijeda će u Dalmaciji biti pretežno sunčana ili vedra, na sjevernom Jadranu djelomično sunčana uz mogućnost prolaznih pljuskova. Noću tiho, danju će puhati slab jugozapadnjak, na moru sjevernog Jadrana i slabo jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 11 do 15°C, uz obalu i na otocima od 17 do 21°C. Najviše dnevne temperature većinom od 25 do 30°C.

Četvrtak donosi pretežno sunčano ili vedro vrijeme. Noću tiho ili uz burin, danju će zapuhati umjeren vjetar zapadnih smjerova koji popodne na moru Dalmacije može biti pojačan. Jutarnje temperature bez promjene, najviše dnevne od 26 do ljetnih 31°C.


U petak u Dalmaciji pretežno sunčano. Na sjevernom Jadranu djelomično sunčano, ali uz prolazno više oblaka ponegdje postoji manja mogućnost pljuskova. Noću tiho ili uz burin, danju će zapuhati umjeren vjetar zapadnih smjerova koji popodne na moru Dalmacije može biti pojačan. Jutarnje temperature bez promjene, najviše dnevne od 26 do ljetnih 31°C.

Subota će biti pretežno vedra. Na jugu Dalmacije popodne postoji mogućnost slabih i prolaznih pljuskova. Noću tiho ili burin, danju će puhati slab do umjeren maestral. Od jutra toplije, najviše dnevne od 26 do ljetnih 31°C.U nedjelju pretežno vedro. Noću tiho ili burin, danju će puhati slab maestral. Bit će još malo toplije s najvišim dnevnim temperaturama do 32 Celzijeva stupnja.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0