SULUDI POHOD 28-GODIŠNJAKA Policija objavila detalje: Pokušao ubiti djeda, pa bratu prste gurao u oči

Djed je zadobio razderotine, krvni podljevi, oguljotine, prijelom lijeve sljepoočne kosti, krvarenje pod tvrdu i meku moždanicu te nagnječenje mozga


Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv 28-godišnjeg Maria M. zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju, nanošenja tjelesne ozljede, prijetnje te oštećenja tuđe stvari.


Tereti ga se da je prije dva mjeseca, točnije u noću sa 11. na 12. studenoga 2020. (u vremenu od 22.20 do 1.40 sati) gotovo do smrti premlatio svoga djeda Matu M. (79) u mjestu Blizna Donja.

“Udario ga je sa, za sada, neutvrđenim tupotvrdim predmetom više puta po glavi i tijelu i nanio mu brojne ozljede koje u svojoj cjelini predstavljaju osobito tešku i po život opasnu ozljedu (razderotine, krvni podljevi, oguljotine, prijelom lijeve sljepoočne kosti, krvarenje pod tvrdu i meku moždanicu te nagnječenje mozga). Okrivljenik se potom udaljio s mjesta događaja, a oštećenik je pronađen u jutarnjim satima u besvjesnom stanju i život mu je spašen hitnom medicinskom intervencijom”, stoji u optužnici.

Nakon toga je (12. studenoga oko 2.15 sati), prema optužnici, udarcima nogom odvalio ulazna vrata stana svoga brata.

Upao je u sobu u kojoj su mirno spavali 31-godišnji brat, njegova supruga i dijete, da bi bez upozorenje krenuo s napadom na rođenog brata, između ostalog gurajući mu prste u oči! Uspio se nekako obraniti pa je Mario pobjegao, a nešto kasnije je u bijegu od policije pokušao provaliti u drugu kuću, popeo se na verandu te razbio stakla na ulaznim vratima. Povukao se kad je žena iznutra povikala da je pozvala policiju.

UNUK IZ PAKLA Horor u zaleđu Trogira: Pokušao ubiti svog djeda, napao brata, prijetio ocu,…“Optužnicom se okrivljenika tereti da je 11. studenog 2020. oko 8,00 sati u obiteljskoj kući u Kaštel Novom, u nakani da zastraši oca (1966.), držeći u ruci kuhinjski nož obratio mu se prijetećim riječima, a neposredno nakon toga okrivljenik je iz sobe uzeo igračku koju je razbio te iz garaže donio drveni pladanj kojeg je razbio udarcem od pod. Opisano okrivljenikovo postupanje izazvalo je kod oštećenika osjećaj straha i osobne ugroženosti.U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog postojanja opasnosti da će okrivljenik boravkom na slobodi utjecati na svjedoke i na taj način onemogućiti nesmetano vođenje ovog kaznenog postupka, kao i zbog postojanja okolnosti koje opravdavaju bojazan da će boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo (čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku)”, objavljeno je na stranici DORH-a.

Sve to je počinio za vrijeme kušnje presude Općinskog suda u Splitu, kojom je osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu. Pored presuda, u kojima je dobio rad za opće dobro ili djelomični uvjet recimo, ima brojne kaznene prijave, od prometnih nedjela preko droge do kaznenih djela s elementima nasilja.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
4
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime