Splitski svećenik: Ovih dana mnogi “veliki” katolici drže prodike papi kako i kada treba postupiti

"Čitaju mu bukvice i nazivaju ga kojekakvim imenima, predbacuju nepoznavanje situacije, povijesti ovih prostora, komunizam i marksizam, siromašne, migrante i tko zna što sve ne..."


Na povratku s trodnevnog posjeta Bugarskoj i Sjevernoj Makedoniji 7. svibnja, papa Franjo u zrakoplovu je razgovarao s novinarima te na pitanje dopisnika Večernjeg lista Silvija Tomaševića o proglašenju Alojzija Stepinca svetim kazao kako ga zanima istina.


Neke tvrdnje koje je izrekao katolički poglavar, blago rečeno, nisu najbolje sjele dijelu javnosti u Hrvatskoj. Papu su zbog spomenutih tvrdnji koje je dao u odgovorima, prozvali čak i neki hrvatski političari.

VEZANI SADRŽAJ:

Splitski svećenik u Župi Gospe Fatimske na Škrapama, don Ante Žderić, u svojoj novoj Facebook objavi osvrnuo se na kritike upućene papi iz dijela domaće javnosti. Njegovu objavu, uz prethodno dopuštenje, prenosimo u cijelosti:

“Uvijek sam se smatrao običnim vjernikom, nekakvim “malim” katolikom od kojeg Crkva sigurno puno više i bolje zna o puno toga, a na poseban način o pitanjima vjere i crkvenosti. I nikada to svoje katoličanstvo nisam imao potrebu isticati kao neko mjerilo vlastite vrijednosti ni samom sebi, a kamo li ga nametati drugima kao neku normu. Sasvim sam zadovoljan tim svojim “malim” katoličanstvom.

Ovih dana je mnogim “velikim” katolicima prestalo/nestalo njihovo katoličanstvo. A da toga, jadni, nisu ni svjesni. Naime, TAKVI – barem po društvenim mrežama, drže prodike rimskom prvosvećeniku – papi kako i kada treba postupiti. Pazite – TAKVI -znaju BOLJE od rimskog biskupa! Dotle da mu čitaju bukvice i nazivaju ga kojekakvim imenima, predbacuju nepoznavanje situacije, povijesti ovih prostora, komunizam i marksizam, siromašne, migrante i tko zna što sve ne…

Sretan sam što sam “mali” katolik. I što se uzdam u Božju Providnost koja sve čini uvijek i samo ono što je za nas/Crkvu dugoročno najbolje, iako se u prvom trenutku nama tako i ne činilo. Moja mi poslušnost vjere tako nalaže, ma koliko mi god racionalni argumenti i činjenice koje znam sugerirali drugačije. Vjerujem da time čuvam svoj katolicizam. Siguran sam da bi se i naš bl. Alojzije složio sa mnom, čak i ovom slučaju – kad je o njemu samom riječ, ma koliko god ova moja tvrdnja nekome zvučala pretjerano samouvjereno.

Uostalom, i Nazarećanin je na Kalvariji bio u debeloj manjini” – napisao je don Žderić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

3 KOMENTARI

  1. Poznato je da je i Papa za vrijeme fašizma ,bio fašista, pa me čudi da je i Stepinac mogao biti protiv svog Pape i drżavnog uredjenja koje je bilo u čitavoj evropi pa i aziji.

  2. Zdravo,
    Jeste li poslovni čovjek ili žena? Ako u nekom financijskom neredu ili trebate novac za pokretanje vlastitog posla? Trebate li kredit za plaćanje duga? Ako imate nisku kreditnu ocjenu, a banke / druge lokalne financijske institucije imaju poteškoća s dobivanjem kredita? Osobni zajam, širenje poslovanja, poduzetništvo i obuka, konsolidacija duga, krediti s teškim novcem. Pa, trebate zajam ili financiranje iz bilo kojeg razloga. Nudimo kredite s niskom kamatnom stopom od 2%, kontaktirajte nas s konstantnim pratiocem kredita putem e-maila (gonzalezandresloan@gmail.com)

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime