OGLASILA SE POLICIJA Poznati splitski influenseri odgovarat će zbog poziranja s oružjem

Policija se pozabavila njihovim objavama na društvenim mrežama


Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvije osobe, 21-godišnjim muškarcem i 25-godišnjom ženom, te je utvrđeno da su svojim ponašanjem ostvarili obilježje prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, te Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.


Naime, oni su 09. veljače 2021. godine na području Splita na javnom mjestu nosili oružje kategorije D, oružje tipa Airsoft gun na način da je bilo vidljivo drugim građanima, i to 21-godišnjak je u rukama držao pištolj i pušku, a 25-godišnjakinja je držala pušku, te su se fotografirali držeći oružje. Svojim ponašanjem ostvarili su obilježja prekršaja iz članka 29. st.5 Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana radi čega su uz optužni prijedlog dovedeni na Općinski prekršajni sud u Splitu.

Na ovaj način pozirali su Adrian Petričević i Ella Jerković, a prije koji dan su fotografije postavili na društvene mreže. Pozirali su pred automobilom Kerumovog sina.

Splitski influenseri pozirali kraj auta Joška Keruma: “Partners in crime”

Također, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je i postojanje sumnje da su 09. veljače u 13:30 sati raspačavali snimljene fotografije, tako što su sa svojih korisničkih profila na društvenoj mreži postavili i javnosti učinili dostupnim snimljene fotografije, na kojima poziraju, držeći u ruci oružje kategorije D, a koje fotografije su prenijeli i objavili različiti internetski portali čime su ostvarili obilježje prekršaja iz članka 5. st.3. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, radi čega su prekršajno sankcionirani izdavanjem obveznog prekršajnog naloga.Foto: Instagram / Dominik Bencan
Moja reakcija na članak je...
Vau
13
Haha
34
Hagić
5
Hmmm
3
Plač
4
Grrr
26
Molim?
10Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime