Od rokokoa do secesije – odijevanje i modni pribor

Izložba govori o kulturi odijevanja u Splitu i okolici od prve polovice 18. do početka 20. stoljeća, a sastoji se od dvjestotinjak predmeta

Sutra, 18. svibnja 20 sati u Muzeju grada Splita otvara se izložba pod nazivom “Od rokokoa do secesije – odijevanje i modni pribor – izbor iz fundusa Muzeja grada Splita”.


Izložba govori o kulturi odijevanja u Splitu i okolici od prve polovice 18. do početka 20. stoljeća, a sastoji se od dvjestotinjak predmeta, od kojih je po prvi puta izloženo i obrađeno više od 160 predmeta, dok je 40-ak predmeta već bilo obrađivano.

Ova izložba je rezultat stručnog, minucioznog, predanog i strastvenog rada autorice izložbe, kustosice Darke Perko Kerum te stručne suradnice, više restauratorice Dine Vuletin Borčić. Obje zajedno potpisuju likovni postav, a Dina Vuletin Borčić je i autorica vizualnog identiteta izložbe te pedagoških radionica proizašlih iz izložbe. Veliki doprinos u realizaciji izložbe dali su i ostali djelatnici Muzeja. Izložba će biti popraćena  edukativnim radionicama među kojima posebno ističemo Muzejsko kazalište sjena.

Samo otvaranje izložbe bit će multimedijalnog karaktera jer će razdoblje rokokoa i dugog 19. stoljeća zaživjeti tu večer ne samo kroz izložene povijesne predmete nego i kroz okuse i mirise hrane popraćene glazbom tog vremena. Otvorenjem ove izložbe Muzej grada Splita će obilježiti Međunarodni dan muzeja.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0