Nevrijeme pogodilo drniški kraj, munje parale nebom u okolici Splita

U popodnevnim satima došlo je do razvoja grmljavinskih oblaka, pogotovo u dalmatinskoj zagori, pa je na području od Knina do Sinja bilo jačih pljuskova s grmljavinom

Kako smo jutros najavili, tijekom subote u dijelu Dalmacije zabilježeno je i jače grmljavinsko nevrijeme. U popodnevnim satima došlo je do razvoja grmljavinskih oblaka, pogotovo u dalmatinskoj zagori, pa je na području od Knina do Sinja bilo jačih pljuskova s grmljavinom.


Iza 16 sati dio olujnih oblaka došao je do zaleđa Mosora i Kozjaka, ali se uz obalu, uz rijetke iznimke, uglavnom zadržalo suho. Prema podatcima mreža automatskih postaja Pljusak.com najviše kiše tijekom dana palo je na Drniškom i Prominskom području, pa je tako na Miljevcima palo 47 litara kiše po kvadratnom metru, slijedi Drniš s 35 l/m2, Promina s 24 l/m2, te Klis s 8.4 lm/2 kiše.

Prema dojavama naših čitatelja prolom oblaka uzrokovao je bujice na drniškom području zbog velike količine oborina koja je pala u samo 2 sata, a bilo je i prolazne tuče. Prisjetimo se, tuča je u dijelu dalmatinske zagore tijekom jučerašnjeg dana nanijela veliku štetu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0