NAKON TERORISTIČKIH NAPADA U LONDONU Theresa May: “Sad je dosta!”

Britanska premijerka Theresa May obratila se javnosti.

Jučer navečer u blizini London Bridgea dogodila su se dva teroristička napada u kojima je, kako je potvrdila policija, ubijeno najmanje sedam osoba. Iako je londonska policija jutros izvijestila o šestero mrtvih, oko 10 sati su objavili da je preminula još jedna žrtva. Skoro 50 osoba je ozlijeđeno, javlja Index.hr.


Policija je danas ujutro izvijestila i da su ubijena trojica napadača. Kako javljaju britanski mediji, tijekom napada su vikali “Ovo je za Alaha”.

Više napada

Sve su to posljedice nekoliko incidenata u središtu Londona koji su se dogodili u kasnim satima u subotu.

Prvo se bijeli kombi zaletio u pješake na London Bridgeu, zatim je, po riječima očevidaca, troje ljudi izašlo iz kombija s noževima i krenulo prema Borough Marketu ubadajući ljude na koje su naišli.

Britanska policija proglasila je subotnje incidente na London Bridgeu i Borough Marketu terorističkim činovima, dok je incident u Vauxhallu, koji se ranije također spominjao, bilo ranjavanje nožem koje nije povezano s incidentima na prve dvije spomenute lokacije.


May: Sad je dosta!

Britanska premijerka Theresa May obratila se javnosti.Izjavila je da se previše tolerirao ekstremizam u Velikoj Britaniji. Istaknula je da će biti potrebno odraditi “teške”, vjerojatno i omalovažavajuće razgovore” u Velikoj Britaniji u vezi sa širenjem ekstremizma, javlja Index.hr.

“U prijetnjama s kojima se suočavamo pojavljuje se novi trend jer terorizam uzgaja terorizam. Sad je dosta”, poručila je.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0