Krapanj dobio novu web kameru koja prati razvoj olujnih oblaka u zaleđu

Širokokutna kamera okrenuta je na sjever i u toplijem dijelu godine idealna je nadgledanje bujanja olujnih oblaka Cumulonimbusa u zaleđu

Od jučer, na portalu udruge Šibenik meteo dostupna je nova web kamera koja je instalirana na otoku Krapnju i usmjerena je prema Brodarici.


Kameru je financirao Radovan Bajagić koji je prošle godine na tom otoku postavio meteo postaju, a udruga je sustav nadogradila sa sondom za mjerenje temperature mora.

Širokokutna kamera okrenuta je na sjever i u toplijem dijelu godine idealna je nadgledanje bujanja olujnih oblaka Cumulonimbusa u zaleđu. Već kroz prvi dan rada kamera je snimila jedan takav olujni oblak koji je širem području Drniša lokalno donio i do 40 litara kiše.

Dobro je i napomenuti kako je Dalmacija jedino područje unutar Europske Unije koje nije pokriveno meteorološkim radarima pa su ovakvi projekti meteoroloških amatera vrlo vrijedni u skupljanju meteo podataka, fotografija i video zapisa.

Slika sa širokokutne kamere Hikvison na kojoj su implementirani meteorološki podaci obnavlja se u prosjeku svakih 10-tak minuta i dostupna je na ovom linku.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0