Foto: Petar Despalatović

Odavno u Varošu kao u subotu prijepodne nije vladao prometni i komunalni kaos. Tako su tone smeća, ali i građevinskog otpada zakrčile Kragića poljanu, da se njome jedva prolazilo. Zahuktali su se građevinski radovi u apartmanima uoči početka turističke predsezone. Pješaci su jedva prolazili, a okolnim stanovnicima širio se smrad smeća.

Užasna situacija bila je u subotu ujutro i u Križevoj ulici.

– Ovaj put nije se uspjela “probiti” dostava s građevinskim materijalima. Pitam se bi li to uspjelo Hitnoj pomoći ili ? – pita Petar Despalatović, stanovnik Varoša.

O čemu govori najbolje ilustriraju fotografije i video zapis sa Kragića poljane i iz Križeve ulice u subotu ujutro. Naime, vidi se da u Križevoj, ali i ostalim, obližnjim ulicama, točnije uličicama, vlada krkljanac odnosno prometni kaos.

Za koji je kriva nesređena prometna regulacija odnosno neučinkovito Prometno redarstvo, naročito u intervalima gužve. A ona je svakodnevna, svaki radni dan, uključujući subotu ujutro. I za nju je, uz nesređeno prometovanje, krivo i nagomilano smeće, te nagomilani građevinski otpad. Koji se odvozi sporo, nedovoljno brzo ili nikako. A to izaziva što drugo nego – prometni kaos.Foto: Petar Despalatović

– Zbog ovoga sam poslao prijavu Prometnom redarstvu u ime Građanske inicijative Varošana – kaže Frane Galzina, prvi čovjek nedavno osnovane građanske inicijative.

– Treba nazvati pauk službu da očiste ove ulice, dobro im naplatiti i više im neće past na pamet tako zakrčiti ulice po Varošu – smatra jedna stanovnica starog splitskog kvarta.

Odgovorio joj je Petar Despalatović:

– Pauk ne može ući, znak zabrane prometovanja postoji oduvijek. Mislim da bi prometni redari trebali raditi svoj posao, pa bi svi poslije dvije, tri plaćene kazne odustali od parkiranja – smatra Despalatović, također član Građanske inicijative Varošana (GIV). Predlaže i jedno rješenje:

– Predlažem neka kompletan Varoš bude pješačka zona s mogućnošću parkiranja u svoj dvor ili garaži. Jer, ovakav nered je nedopustiv – kategoričan je Despalatović.

Imat će što čuti i o čemu razmisliti svi nadležni kada dođu na sastanak na koji ih zovu predstavnici Građanske inicijative Varošana.


3 KOMENTARI

  1. A ludoga grada,koji nered,koji čobanluk,di su gradske službe….A neda bog da negdi plane,otiša bi cili Varoš u tri pičk. materine….

  2. Da bi izbacili sva auta iz Varoša mora se prvo omogućit parking za iste. Ne trudite se pomoć nam prije toga.

Comments are closed.