Humanitarni koncert marijanskih napjeva za misije na Salomonskim otocima

Bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja iz Splita organiziraju humanitarni koncert marijanskih napjeva za misije na Salomonskim otocima. Koncert će se održati 28. svibnja 2017. u 20 sati u crkvi Presvetog Otkupitelja, franjevačkog samostana o. fra Ante Antića na Trsteniku u Splitu

Pod imenom Salomonski otoci, krije se država s 993 otoka rasuta po Pacifiku. To područje površine 28 370 km 2 , gdje živi oko 500 000 ljudi, poznato je kao jedno od najtrusnijih područja u svijetu. Uz službeni engleski, koristi se još 120 raznih plemenskih jezika. Naime, sestre milosrdnice sv. Vinka Paulskog odlučile su svoju karizmu služenja bolesnima i siromašnima proširiti upravo na Salomonske otoke. Tako su s. Marinka Blatarić, s. M. Slavka Bogdan, s. M. Augustina Nikolić i s. Jasna Plavac, u nedjelju 8. svibnja 2011. primile misionarski križ iz ruku tadašnjeg nacionalnog ravnatelja Papinskih misijskih djela vlč. Tonija Štefana, u crkvi sestra milosrdnica, u Frankopanskoj, za vrijeme svete Mise, te već u ponedjeljak, u pratnji svoje tadašnje časne majke s. Blage Bunčuga, krenule prema svojoj novoj misijskoj i životnoj postaji.


Sestre milosrdnice sv. Vinka Paulskoga, Zagreb, Hrvatska, odazvale su se pozivu biskupa Chrisa Cardonea, biskupije Auki na Solomonskim Otocima te su stigle u biskupiju Auki, u župu Duha Svetoga, Buma 18. svibnja 2011. i započele svoje djelovanje u Vinkovskoj karizmi služeći potrebnima u duhu milosrdne ljubavi i milosrđa.

– Mi smo siromašna i ruralna biskupija te molimo Vinkovu karizmu ljubavi i milosrđa našim potrebnicima. Nadamo se da će vaše sestre pomoći u području zdravstvene njege, obiteljskog života, rada sa ženama i prirodnom planiranju obitelji – bio je službeni poziv biskupa Chrisa Cardonea, OP. Sestre milosrdnice djeluju kao redovnice i medicinske sestre. Pomažu siromašnom Salomonskom narodu pružajući gladnima hranu, bolesnima njegu, ožalošćenima utjehu, očajnima nadu.

Na koncertu sudjeluje zbor franjevačkih bogoslova, zbor mladih „Vox pacis“, zbor sestara milosrdnica provincije Navještenja Gospodinova iz Splita, sopranistica Branka Pleština Stanić, orguljaš don Ivan Urlić i orguljašica s. M. Mirta Škopljanac Mačina. Za vrijeme programa, mladi Marijanske vinkovske mladeži prodavati će radove svojih marljivih ruku, a sav prinos ide za misije na Salomonske otoke.

Pridužite se ovom humanitarnom događaju i pomozite onima najpotrebnijima, onima s „kraja svijeta“.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0