CESARICA Počelo glasovanje za hrvatsku glazbenu nagradu publike

Prije dva tjedna započelo je glasovanje za Hrvatsku glazbenu nagradu publike za hit godine "Cesarica"

Prije dva tjedna započelo je glasovanje za hrvatsku glazbenu nagradu publike za hit godine “Cesarica”. Nagrada Cesarica bit će dodijeljena pjesmi koju će publika svojim glasovima izabrati kao najpopularniju i najuspješniju pjesmu objavljenu u izbornom periodu. Nagrada je dobila ime po pjesmi koja je na prvom Porinu, održanom 1994. godine, osvojila Porin u kategoriji Hit godine.


Utemeljitelj nagrade i nositelj projekta je Unison – Hrvatski glazbeni savez, koji Cesaricom želi dodatno promovirati hrvatsku glazbu, odnosno hrvatske autore, izvođače i pjesme, a publici dati još aktivniju ulogu u tom procesu.

Upravni odbor Cesarice čine: Miroslav Buljan (predsjednik), Goran Karan, Pero Kozomara, Branko Paić, Lidija Samardžija, Zvonimir Dusper, Branimir Mihaljević, Ivan Popeskić i Stanko Šarić.

Cesarica je nasušna potreba, a i želja cijele glazbene industrije. Potreba i želja da slušamo publiku te da jednoj od skladbi dodijelimo zasluženo priznanje, a svim drugima koje konkuriraju, damo još vjetra u jedra kroz pojačanu promociju. U Cesaricu su uključeni i izvođači i diskografi i manageri i skladatelji. U nju je utkan višemjesečni rad i strast tijekom rada na tom projektu, izjavio je predsjednik UO Cesarice, istaknuti hrvatski autor i producent Miroslav Buljan.

Upravni odbor Cesarice proveo je cijeli proces odabira pjesama temeljem trenutno aktualnih i dostupnih podataka o broju emitiranja pojedinih pjesama na radio postajama te broju pregleda javno dostupnih video brojeva na internetu i objavio je listu od 40 pjesama koje ulaze u prvi krug glasovanja, piše Radio Dalmacija.

Čast mi je biti dijelom upravnog odbora nove hrvatske glazbene nagrade publike za hit godine – Cesarica. Smatram da je takva nagrada nedostajala nacionalnoj glazbenoj sceni kao dodatna potvrda i pohvala izvođačima te autorima od strane najvažnijih nam kritičara, slušatelja. Ponosan sam što će se svečana dodjela nagrade održati u mom Splitu, u sklopu kultnog Splitskog festivala, rekao je o Cesarici autor i glazbeni menadžer Pero Kozomara, član UO Cesarice.


– Iznimno mi je drago da osim Porina, sada imamo i Cesaricu, nagradu koja će predstaviti najuspješnije pjesme godine po izboru publike. Počašćen sam da sam dio ekipe koja je imala privilegiju provesti cijeli proces odabira skladbi koje ulaze u izbor za ovo veliko priznanje. Nije to bio lagan zadatak, trebalo je uskladiti puno toga, od radijskih emitiranja do broja pregleda na YouTube-u, a temeljem čega smo željeli osjetiti puls šire publike. Nadam se da smo donekle uspjeli u tome, ali isto tako vjerujem kako ćemo u narednim godinama biti još bolji i objektivniji – izjavio je autor i producent Ivan Popeskić, član UO Cesarice.

Glasovati se može putem sms-a i online na stranici cesarica.org, a glasovanje u prvom krugu traje do 9. lipnja. Nakon prvog kruga glasovanja, na osnovi najvećeg broja glasova publike, objavit će se 12 pjesama koje će biti nominirane za nagradu Cesarica, i koje će ući u drugi krug glasovanja. Osim nagrade Cesarica, na završnoj priredbi dodijelit će se i nagrade za hit godine u kategorijama pop, rock, zabavne, klapske i tamburaške glazbe, i to na osnovi najvećeg broja glasova publike ostvarenih u prvom krugu glasovanja za nagradu. Svečana dodjela nagrade Cesarica održat će se 7. srpnja na Prokurativama u Splitu, u sklopu druge večeri Splitskog festivala, uz izravan prijenos na Hrvatskoj televiziji, piše Radio Dalmacija. 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0