Bugari danas lansirali prvi satelit, a Hrvati spojili vikend i zavijali na mjesec

U FullHD-u danas se moglo pratiti lansiranje prvog bugarskog satelita, a u Hrvatskoj uživo prijenos konferencije Zdravka Mamića

SpaceX, kompanija za putovanja u svemiru, danas je uz pomoć svoje rakete Falcon 9 u svemir lansirala bugarski satelit BulgariaSat-1 te raketu uspješno vratila na zemlju.


Raketa je sletjela na brod dug 88 i širok 52 metra. Sam projekt financira poduzetnik Elon Musk, predsjednik uprave električnih automobila Tesla. Završni cilj je osnivanje kolonije na Marsu i to već, prema njihovim procjenama, za 7-8 godina.

U međuvremenu, Hrvate zabavlja Zdravko Mamić sa svojim „obraćanjem narodu“, nezadovoljni građani provode noć iza rešetki zbog statusa na društvenim mrežama, a Kolinda je posjetila Srbiju. Sve gore navedeno spada u rubriku „vjerovali ili ne“. Naravno, rubriku hrvatskog apsurda i sramote.

Za 10 godina kad čitavo čovječanstvo bude gledalo Elona Muska kako slijeće na Mars i pobjedonosno zabija zastavu u suhu zemlju mi ćemo još gledati gdje ćemo s Karepovcem, hoće li smeće njušiti na Kamenu ili u Lećevici, hoće li naši informatičari naći posla, političari nešto da ukradu, a jadni ljudi boce da skupe iza njih.

Nismo mi ni glupi ni ludi, samo nas čine takvima. Veliko bravo ide Bugarima koji su danas lansirali svoj prvi telekomunikacijski satelit i napravili malen korak unaprijed u razvijanju svoje tehnologije, a nama u Hrvatskoj još preostaje vidjeti kako će Neve nazvati svog sina te hoće li se Modrić sjetiti što je pisalo u ugovoru.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0