Azerbajdžan 2019.

VEZANA VIJEST:
– ŽELJAN RAKELA KREĆE U NOVU MOTO AVANTURU “Najbitnije je dobro izabrati s kim ćeš putovati, a ja vjerujem u svoju ekipu”

1. dan / 800 km

Počeo sam se pakirati oko 7:00 i sve je bilo u redu dok nisam navukao čizme koje su još bile mokre kao i rukavice od nedjeljne vožnje po kiši kad smo se vraćali s 3. Rotary Moto Rallyja Plus. Nisam se trudio da ih osušim je sam znao da će nas i danas prati kiša, osjetio sam je u mojim davno slomljenim kostima.

Krenuli smo oko 10:00 sati iz caffe bara Misano, nakon kave i oproštaja od naših dragih prijatelja te prije samog polaska smo imali blagoslov don Ante, također motorista iz Splita. Krenuli smo u sastavu Boris Mustapić, Jure Marasović, Andrija Trgo, Goran Filipin i ja.

Bez kiše smo vozili autoputom do odmarališta Nadin nadomak Šibenika gdje nam se pridružio Željko Morić. Kiše nije bilo sve do Karlovca gdje nas je uhvatio pljusak uz jaki bočni vjetar i tako sve do Slavonskog Broda gdje se priključuje sedmi “veličanstveni” Boris Budinjaš. Odmaramo na benzinskoj uz sendvič, presvlačimo mokru odjeću i nastavljamo prema Beogradu, ali i dalje u kišnim odjelima jer nam se led uvukao u kosti na 6 stupnjeva uz kišu koja nas je prala nekoliko sati.

Stajanja su svakih 200-250 km jer je to maksimalna kilometraža koju može odvoziti Moto Guzzi Nevada s punim rezervoarom. Po planu dolazimo u Beograd (19:00 sati) gdje nas dočekuje moj prijatelj Bratislav Milenković također “Admiral” i ponosni vlasnik BMW K 1600 B, odlazimo se smjestiti u hotel i odmah krećemo na večeru s našim domaćinima u restoran Naša Marina gdje smo počašćeni divnom večerom i ugodnim društvom.

Sutra je plan Turska, grad Edirne. Polazak je u 9:00 sati, a predviđena kilometraža 710 km.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime