– Želim upozoriti sugrađane kako je 18-godišnji lopov Andro K., koji je kamenom razbio staklo na mom autu te iz njega ukrao bursu s novčanikom i osobnim dokumentima, i dalje na slobodi, premda ga je policija uspjela pronaći, a on priznao počinjenje kaznenog djela! – priča za DuList žrtva teške krađe o kojoj je dubrovačka policija izvjestila u ponedjeljak.

-U subotu navečer sam od 21 do 22 sata parkirala vozilo na samom početku Ulice Stjepana Cvijića na parkingu ispred privatne kuće, na dobro osvijetljenom mjestu. Torbicu s novcem, dokumentima te osobnim stvarima nisam ostavila na sjedištu auta, odnosno uopće nije bila na vidljivom mjestu jer sam je spremila ispod prednjeg sjedišta. I tih uru vremena lopov je iskoristio za krađu. Bacio je kamen na staklo te ga razbio, a potom je potegao bursu te pobjegao – prepričala je Dubrovkinja cijeli događaj.

-Nedugo nakon Policija ga je locirala u kladionici te su kod njega našli novac koji sam im ranije opisala. Priznao je počinjenje djela te je policiju odveo na mjesto gdje je ostavio bursu. Bursa mi je vraćena sa svim stvarima, ali nema novčanika, kojeg je, po priznanju lopova, navodno bacio u more kod Radeljevića. U novčaniku su mi i osobna iskaznica i iskaznica zdravstvenog osiguranje te sve kreditne kartice. Sve sam to naravno morala blokirati – ističe za DuList.

Inače, iz PU dubrovačko-neretvanske u jučerašnjem priopćenju su izvijestili kako je Dubrovkinja oštećena za ukupni iznos od 3.200 kuna, a kako je protiv 18-godišnjaka podignuta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

-Lopov je osamnaestogodišnji Andro K., kojeg znam iz viđenja, a koliko sam saznala, poznaje ga od ranije i policija. Ogorčena sam što su ga uhitili u subotu u ponoć, a već idućeg dana popodne je bio na slobodi – dodaje Dubrovkinja.

Inače, prema članku 229. Kaznenog zakona počinitelj kaznenog djela teške krađe koji ‘obijanjem, provaljivanjem ili svladavanjem većih prepreka dođe do stvari iz zatvorenih zgrada, soba, blagajna, ormara ili drugih zatvorenih prostorija ili prostora’ kaznit će se kaznom od jedne do osam godina zatvora.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0