Hotelski procvat u Splitu se nastavlja. Počeli su radovi hotela koji će, kada bude dovršen, postati najveći hotel u Splitu. Radi se o hotelu Amfora koji se radi iznad Žnjanskog platoa, a investitor je Zvonko Kotarac. Hotel će se sastojati od dva dijela; Amfora Resort je glavni objekt na osam katova, a Amfora Resident sadržavat će apartmane veličine od 30 do 100 kvadrata. Tri četvrtine svih soba imat će balkon s pogledom na obalu, more i srednjodalmatinske otoke. Ukupna investicija je “teška” oko 26 milijuna eura.

– Hotel ima pravomoćnu građevinsku dozvolu. Radovi su počeli u rujnu, montira se dizalica, iskopi su pri kraju. Za stalno će u hotelu raditi oko 80, a sezoni 120 djelatnika. Hotel ima 207 doba, a rezidencijalni dio će biti 27 apartmana. Ukupno će biti preko 500 ležaja. Hotel će imati četiri zvjezdice, a krasit će ga tri plus jedan bazen, wellness na 1500 kvadrata s različitim vrstama sauna, imat će pogled na more dok ste u sauni, imat će kongresnu dvoranu koja prima 400 ljudi, garažu za stotinjak automobila – kazao nam je investitor Zvonko Kotarac.

Pojasnio nam je da će se hotela zvati “Amfora” jer posjeduje obiteljsku kolekciju amfora koje su trajno očuvane i stare između 1800 i 2500 godina.

– Trideset amfora bit će trajno izloženo u hotelu. Radi se o jednoj od najkompletnijih kolekcija u Splitu. Bit će to u suradnji s Konzervatorskim odjelom jer one spadaju u kulturno dobro i moraju biti dostupne javnosti.

Kotarca smo pitali kako komentira razvoj situacije na Žnjanskom platou, pošto mu se faktički radi o “dvorištu” hotela…

– S jedne strane, za one koji su tamo radili i bili vlasnici to i nije baš jednostavna situacija, ali sigurno je da će to doprinijeti kvaliteti ovog dijela grada. Sigurno ćemo se javiti za koncesiju kada bude raspisan natječaj. Naravno, zanima nas ugostiteljska djelatnost. Jutros čujem da će Grad Split čitavo to područje uzeti u koncesiju i da će davati u potkoncesiju, a mi ćemo se takmičiti kao i svaki drugi pravni subjekt – rekao je Kotarac.

Upitali smo ga kakva će biti razlika između hotela Atrium s pet zvjezdica, koji je u njegovom vlasništvu, i budućeg hotela Amfora.

– Velika razlika. U Atriuma imamo prosječno 1,65 noćenja po gostu. Znači hotel ima vrlo veliku fluktuaciju. Morate prodati puno više noćenja. U Amfore očekujemo 3,5 do 4 prosječno noćenje po gostu. Tu će biti gosti na nivou tjedna, ima sve sadržaje, ima plažu i pogodan je za boravak obitelji – zaključuje Kotarac.

U priloženoj galeriji pogledajte kako će izgledati budući splitski hotel na Žnjanu.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0