Iako je zima u tijeku, već se svi počinju pripremati za ljeto, i sve što nam ono donosi. Odmor, provode i dakako – kupanje na plažama. Splitu bar plaža ne fali – najveća je ona Žnjanu. Žnjan je već u prvoj godini aktualne splitske gradske vlasti potpuno promijenio izgled. Gradonačelnik je iza sebe imao veći dio javnosti kada je uvodio red na platu, mada je red značio privremeno rješenje.

U jesen 2017. na Žnjan su stigli bageri, te je započelo uklanjanje dobrog dijela ugostiteljskih objekata. Posljednje dvije godine ugostiteljski objekti su reducirani i brojem i površinom, ali zbog privremenog rješenja evidentan je manjak sadržaja.

Još u ožujku 2018. gradonačelnik je rekao:

– Krenut ćemo u realizaciju krajem sljedeće godine kako bi 2020. dočekali bez privremenih rješenja, a uz najveći dio realiziranog projekta. Građevinske dozvole ne bi mogle biti izdavane prije ožujka iduće godine, a znate i sami da je onda realizacija do ljeta teška – kazao je tada. 2020. je tu, a hoće li se ove godine radovi zahuktati, znat ćemo uskoro.

Stanje s parkingom donekle se dovelo u red postavljanjem betonskih blokova, a parking je do danas ostao besplatan.

Eto što nas čeka i ove godine na Žnjanu… na kojem je u nedjelju popodne bilo šetača, što u obiteljskom okruženju, što solo, što s psima. Da ne govorimo da je ostalo raditi tek nekoliko ugostiteljskih objekata odnosno kafića. I uza sve to, zelenilo uopće nije uređeno, a palmina pipa opustošila je preostale palme.Uza sve to, i u nedjelju popodne i ta “uređena” parkirališta bila su skoro pa – popunjena! I ovog će ljeta, kao i svakog dosad, biti lutrija dobiti mjesta i na ovakvim parkinzima.

Sve bi to trebalo biti potpuno drugačije jednom kada se na Žnjanskom platou realizira davno prezentirano konačno rješenje. Splićani se nadaju da će to rješenje što prije ugledati.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime