Znate li da je manje od petine dječjih autosjedalica pravilno postavljeno? Roditelji, ove srijede ih besplatno pregledajte

Besplatni pregledi će se obavljati ove srijede od 7:30 do 9 sati, u Šimićevoj ulici u Splitu kod Dječjeg vrtića "More"


Policijska uprava splitsko-dalmatinska je izvijestila da će se u srijedu od 7:30 do 9 sati, u ulici A.B.Šimića u Splitu (kod Dječjeg vrtića „More“), u suradnji s udrugom “Roda” provoditi preventivna akcija provjere ispravnosti i pravilnog korištenja dječjih autosjedalica.


Za dodatne informacije i izjave biti će dostupan policijski službenik Službe za sigurnost cestovnog prometa Perica Orešković, na broj mobitela 098/772-662.

Pregled prvenstveno služi da bi roditelji mogli provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju. Naime, autosjedalice smanjuju rizik pogibije djeteta u sudaru do 70%, a rizik ozbiljne ozljede za više od 90%, no samo ako se pravilno koriste.

Međutim, u Hrvatskoj se broj pravilno korištenih autosjedalica kreće od 10% do 20%, a to su brojke koje volonterke i volonteri udruge Roda ovakvim pregledima nastoje povećati.

Kako bi savjeti o pravilnoj upotrebi autosjedalica bili što učinkovitiji, Roda moli vozače koji dolaze na pregled da, ako je to moguće, sa sobom donesu upute proizvođača sjedalice te da svakako dovedu i svoje dijete.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime