Podijelite

Izdvojit ćemo nekoliko vijećničkih pitanja s aktualnog sata 14. sjednice Županijske skupštine.

Vijećnik Vinko Maroević (HDZ) imao je pitanje oko druge krivine u Starom Gradu na otoku Hvaru, tj. kada se očekuje njena sanacija.

Odgovorio mu je ravnatelj ŽUC-a Petar Škorić.

Petar Škorić

– Nakon što smo sanirali prvu krivinu, sada je pripremljen projekt za drugu. Čeka se ovjera parcelacijskog elaborata, a čim krene postupak izvlaštenja kreće natječaj. Početak radova je početak 2019. godine, a sve bi trebalo biti gotovo do sljedeće turističke sezone.

Ante Renić (Pametno) pitao je oko zaposlenja u Regionalni centar čistog okoliša u Lećevici gdje odnedavno radi Ivan Vukorepa, tajnik mladeži HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije. Drugo pitanje bilo mu je vezano uz koncesiju u Bolu, tj. nad plažom Zlatni Rat.

Ante Renić

– Svjedoci smo neovlaštenih uklanjanja stabala, postavljanja ležaljki, izgradnje zidića. Temeljem čega se to izvodi, je li Bol upozoren na to? Jesmo li odluku o koncesiji prepustili Općini da bi ona sada to nezakonito dodjeljivala? Jesmo li donijeli pravilnik koji je neprimjenjiv? – pitao je Renić.

Dožupan Ante Šošić na prvo je pitanje odgovorio Reniću da je članstvo u stranci u ovom slučaju irelevantno.

– Svojim kompetencijama zadovoljava uvjete tog radnog mjesta. Sve drugo su špekulacije i politikantstvo – bio je kratak Šošić.

Pročelnik Stipe Čogelja je odgovorio na pitanje o Bolu.

Stipe Čogelja

– Koncesija mora biti dodijeljena do kraja ove godine. Prošlog tjedna smo dobili dopis Općine Bola u kojem nas mole za produljenje roka. Imamo svog predstavnika za koncesijska odobrenja koji izvještava oko svih aktivnosti na području Bola. Vezano uz gradnju zidića i uklanjanje stabala, pratimo sve što se događa. Dogodile su se stvari koje se nisu trebale dogoditi. Moram naglasiti da se Općina trudi oko ovih problema, načelnik dolazi u Županiju, nažalost stvari ne idu tokom koji bi oni sami htjeli.

Mi možemo vršiti pritisak da Općina Bol i sve ostale općine rade po zakonu. Puno dobrih efekata smo imali ove godine zbog novog pravilnika i strožeg nadzora. Za Općine koje su nisu držali pravila ove godine nisu odobrena sredstva za korištenje pomorskog dobra od strane Županije. Onaj tko se ne drži pravila, neće dobiti sredstva iz županijskog proračuna. Tako će biti i s Općinom Bol ako sve ne bude kako treba. Još ima vremena, očekujemo njihovu reakciju – kazao je Čogelja.

Jedno od pitanja Mira Bulja bilo je o koncesiji na Benama.

Miro Bulj

– Jesmo li Bene iznajmili kao plažu ili odlagalište otpada? Ljudi se žale da je to zarazno, da će oboljeti. Hoćete li i ovdje brzo reagirati kao na primjeru koncesije u Trogiru?

Čogelja je kazao da se intenzivno prati koncesija na Benama.

– Reagirali smo i prije nego su izašli medijski natpisi. Pratimo situaciju, izdali smo upozorenje da ako stanje na terenu ne bude sukladno propisima, koncesionar će plaćati ugovornu kaznu. Sve radnje koje su trebale biti napravljene se odvijaju. Rade se projekti koji su dostavljeni županiji, radovi će se održati van sezone, prvenstveno po pitanju otpadnih voda. Naknada se redovito plaća, s te strane nema kašnjenja od strane koncesionara – kazao je Čogelja.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime