Subota je donijela najviše temperature zraka dosadašnjeg tijeka prosinca. Iako je na otocima danas službeno temperatura zraka dosegla 16 Celzijevih stupnjeva, prema podacima Crometeo mreže Pljusak.com, danas je najviša dnevna temperatura zraka u Podstrani i Žrnovnici dosegla gotovo proljetnih 17°C.

Najviše dnevne temperature zraka u Dalmaciji 29.12.2018. (Pljusak.com)

Još jutros bilo je olujnih udara bure. Tako je su najjači udari na DHMZ postaji Split Marjan dosezali 76, a u Makarskoj 79 km/h. Vjetar se postupno smirio u popodnevnim satima.

Sunčano vrijeme posljednje subote u godini mnogi su iskoristili za boravak na otvorenom. Tako je bilo i u Splitu gdje su šetnice i plaže bile pune. Svi su željeli uhvatiti zrake zimskog sunca koje su podarile netipično visoke temperature za ovaj dio godine. Oni hrabriji zaigrali su picigin u ne tako hladnom moru. I ono je znatno toplije nego je to uobičajeno za ovaj dio godine pa mu je površinska temperatura u Splitu 15, a u Šibeniku, Hvaru i Komiži čak 16 stupnjeva.

Bačvice danas. Foto: Melita Parađina

Već sutra će biti nešto više oblaka, samo prolazno uz mogućnost slabe kiše u popodnevnim satima, a snijega u planinama. Bit će nekoliko stupnjeva hladnije u odnosu na subotu. Ponedjeljak, odnosno Staru godinu, obilježit će tramontana koja će povremeno imati olujne udare. Bit će to uvod u prohladnu i vjetrovitu novogodišnju noć, no to je samo uvod u izraženo zahlađenje koje nam stiže u noći sa srijede na četvrtak.

Prije pravih hladnih zimskih dana, ugrijte se uz današnje prizore sa splitskih Firula koje je snimio Siniša Vickov.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime