Živaljić: Odluka suda je radna, ovdje je riječ o živom biću, ne o automobilu!

Povodom odluke Županijskog suda u Zagrebu koja je pismenim putem dostavljena Nini Kuluz, oglasio se i njen odvjetnik

Obitelj Nine Kuluz i njen odvjetnik Mišo Živaljić, dobili su danas pismenu odluku Županijskog suda u Zagrebu u kojoj se potvrđuje ranije donesena odluka da se ide u ovrhu djeteta.


Tim povodom, odvjetnik Mišo Živaljić gostovao je večeras u emisiji RTL direkt u kojoj je pojasnio što točno predstavlja ova pismena odluka.

– Ja bih ovu odluku nazvao jednom radnom odlukom koju je donio Županijski sud u Zagrebu. Do malo mi nismo ni znali koji sud rješava ovaj predmet, to se dogodilo u međuvremenu. Ono što ja mogu kazati jest da se radi o odluci koja na neki način želi ukazati, sa svojim pravnim stavom-kako bi ovaj postupak trebao teći. Kažem da je ovo radna odluka iz razloga jer Cesare mora u Italiju po odluci koja je pravomoćna 2012. godine, međutim mi znamo da se ovdje radi o jednoj delikatnoj pravnoj situaciji, da se ovdje radi o ovrsi radi predaje djeteta. Da je u pitanju živo biće, a ne ovrha nad automobilom. Moramo vidjeti sve izmijenjene okolnosti koje su se dogodile od vremena kada je Cesare bio malo dijete, kada je imao dvije godine. Zapravo zadnja mišljenja vještaka su iz tog vremena i ono što mi tražimo jest da sud u jednom drugom postupku odluči, to je izvanparnični postupak, o izmjeni ili preinaki naše odluke – kazao je Živaljić te dodao da se iskreno nada da se ovrha neće dogoditi u međuvremenu.

Prvi razlog zašto smatra da se to neće dogoditi je taj što je Općinski sud u Splitu u postupku povodom njihovog zahtjeva da se preinači ova odluka temeljem koje se ide u ovrhu, zakazao ročište za dan 25. kolovoz. – Za isti dan je zakazao ročište i kod Centra za socijalnu skrb u kojem postupku je moja stranka zatražila davanje mišljenja o tome s kim dijete može živjeti. Dakle, s kojim roditeljem. Očekuju nas ta dva postupka i mislim da će se prije dogoditi ta dva ročišta, no što će se dogoditi eventualna ovrha- zaključio je Živaljić za RTL Direkt.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0