Vodovodu i kanalizaciji odobreno preko 10 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova

Sredstva će se utrošiti na izgradnju kanalizacije u Stomorskoj i vodovod u Sevidu

Vodovodu i kanalizaciji d.o.o. Split odobreno preko deset milijuna kuna bespovratnih sredstava EU iz Programa ruralnog razvoja RH za vodovod u Sevidu i kanalizaciju u Stomorskoj.


Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju ocijenila je da su dva prijavljena projekta VIK-a prihvatljiva za financiranje u sklopu provedbe Programa ruralnog razvoja RH, Mjere 07 – ”Temeljne usluge i obnove sela u ruralnim područjima”, Operacija 7.2.1. ”Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju, pročišćavanje otpadnih voda”, koji je bio raspisan od krajem 2016. godine. VIK-u je odobreno ukupno 10.196.051,48 kuna.

Prihvatljivima su ocijenjeni slijedeći projekti:
Izgradnja kanalizacije otpadnih voda i obalne šetnice s javnom rasvjetom u naselju Stomorska na otoku Šolti
– Odobreno 3.371.919,59 KN
– Na otoku Šolti, na zapadnom dijelu uvale Stomorska, infrastrukturna ulaganja obuhvatit će izgradnju nove crpne stanice, odvodnog kanala, uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i podmorskog ispusta.
Izgradnja vodovoda za naselje Sevid
– Odobreno 6.824.131,89 KN
– Na području općine Marina, u Sevidu, položit će se novi vodoopskrbni cjevovod, koji čini spoj vodoopskrbnog sustava Općine Marina s vodoopskrbnim sustavom Šibenika ukupne dužine 4,5 km.

– Obradovale su nas vijesti iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju jer deset milijuna kuna su zaista ozbiljna sredstva kojima ćemo značajno unaprijediti kvalitetu života u Sevidu i Stomorskoj. Realizacijom ovih projekata osiguravamo da se održi planirani opseg razvoja i unaprijedi postignuta razina usluga, a sve u skladu s međunarodnim ekološkim standardima. – kazao je Drago Davidović, direktor VIK-a.

– Program ruralnog razvoja RH je ovaj put kroz Mjeru 07 idealno poslužio za poboljšanje naše infrastrukture u spomenutim ruralnim područjima. Sva bespovratna sredstva koja se uspiju namaknuti su dodatni poticaj da u budućnosti još agilnije pristupimo privlačenju novih sredstava iz EU. – Boris Bulović, Specijalist za EU fondove VIK-a.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0