Vlasnica kafića iz Lovreća žalila se da ju je policija odvela u pidžami, iz PU kažu: “Nije se željela presvući”

Iz PU splitsko-dalmatinske su detaljno opisali svoje postupanje

Splitska policija oglasila se o postupanju u mjestu Studenci. Naime, 42-godišnjakinja se požalila na ponašanje policije u svom ugostiteljskom objektu.


VLASNICA KAFIĆA IZ LOVREĆA: “Policija me uhitila, odvela u pidžami i cijelu noć držala u podrumskoj ćeliji”

Evo što kažu iz PU splitsko-dalmatinske.

“Policijski službenici su 5. veljače 2021. godine u mjestu Studenci, utvrdili da se u ugostiteljskom objektu nalazi ukupno deset osoba od kojih su dvije bile maloljetne te da se nitko od zatečenih nije pridržavao mjere nošenja zaštitne maske. Sve osobe su prekršajno sankcionirane, a u odnosu na dva maloljetnika koja su zatečena u objektu postupanje su preuzeli specijalizirani službenici za maloljetničku delikvenciju.

Ovo nije prvi put da su policijski službenici postupali u ovom objektu. Dakle, 15. siječnja 2021. godine policijski su službenici u objektu zatekli 50-godišnjeg konobara koji je posluživao piće i sedam gostiju,  a svi su zatečeni u prekršaju nenošenja zaštitnih maski. I tada je prijavljena 42-godišnja vlasnica Državnom inspektoratu zbog prekršaja iz čl. 46 stavak 1. točka 6. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.  Državni inspektorat je u odnosu na taj događaj podnio optužni prijedlog nadležnom sudu.S obzirom na događaj od 15. siječnja i s obzirom na ponašanje 42-godišnjakinje, koja je 5. veljače 2021. godine izašla na ulicu i odbijala otvoriti ugostiteljski objekt, postojala je opravdana sumnja da se u njemu nalaze gosti, a što se naknado pokazalo točnim odnosno utvrđeno. Među osobama u ugostiteljskom objektu nalazio se i suprug 42-godišnje vlasnice koji je naknadno otvorio objekt.

Osvrnut ćemo se na navode koje je 42-godšnjakinja javno iznijela, a koje ne odgovaraju utvrđenim činjenicama.Odmah nakon zaprimanja pritužbe 42-godišnjakinje, 10. veljače 2021. godine pokrenut je postupak inspiciranja postupanja policijskih službenika. Do sada je utvrđeno kako je, zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela, 42-godišnjakinja uhićena na zakonit način, uz poštivanje metodologije i pravila policijskog postupanja. S obzirom na to da policijski službenik nakon uhićenja ne može uhićenu osobu ostaviti bez nadzora, nakon uhićenja 42-godišnjakinje, policijski je službenik s njom došao do ulaza u kuću kako bi uzela svoje stvari i obukla se. Ona je u pratnji policijskog službenika iz kuće uzela osobe stvari, ali se nije željela presvući i u policijsku postaju odlazi u pidžami. Nakon što je zatražila liječničku pomoć, ista joj je odmah omogućena, a liječnik je konstatirao kako je sposobna dalje neometano sudjelovati u postupku. Policijski službenici prilikom postupanja nisu imali bilo kakva saznanja  o potrebi poduzimanja mjera za zbrinjavanje djece i drugih članova obitelji uhićene osobe o kojima se ista brine, niti im je ista ukazivala na tu činjenicu.”

 

Obavještavamo Vas kako su policijski službenici proveli kriminalističko istraživanje sukladno zakonskim propisima. U konačnici, provedenim kriminalističkim istraživanjem nisu potvrđene sumnje da su ostvarena obilježja kaznenog djela, već je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su ostvareni elementi prekršaja, a što je legitiman ishod provedenog kriminalističkog istraživanja. Navedeno je potvrđeno odlukom Državnog inspektorata koji je podnio optužni prijedlog i to ne samo za protupravna ponašanja utvrđena 5. veljače, već i za 15. siječnja 2021. godine. Dakle, u vremenskom razdoblju kraćem od 20 dana policijski su službenici u dva navrata utvrdili kako se u ugostiteljskom objektu krše epidemiološke mjere, Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti te odredbe Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.

Konačno, navodi 42-godišnjakinje izneseni u pritužbi nisu zanemareni. Kao što smo naveli, postupak inspiciranja je pokrenuto odmah po zaprimanju pritužbe te će podnositeljici pritužbe u zakonskom roku (30 dana) biti dostavljen odgovor o utvrđenom činjeničnom stanju.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0

1 KOMENTAR

  1. The Huawei watch of the heart is finally in hand, with a beautiful appearance, a solid sapphire screen, and a black ceramic back with a very good texture. The charging base is very convenient.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime