Drugi ciklus besplatne škole crtanja graffita u sklopu međunarodnog xSTatic festivala, u organizaciji Grada Splita, uspješno je završen ovog vikenda praktičnom nastavom tijekom koje su polaznici vježbali naučene vještine graffiti kulture. Pod budnim okom dvojice mentora, petnaestak dječaka i djevojčica oslikavalo je pano ispred Beton kina Doma mladih, čime je zaokružen ukupni program ovogodišnjeg graffiti okupljanja.

– Interes je doista bio dobar i drago nam je da smo uspjeli animirati mlade za ovaj vid umjetnosti i prenijeti im naše znanje. Osim djece i mladih iz Splita, radionice su privukle i djecu iz okolnih gradova i sa otoka što nas posebno veseli.

Ove godine, edukativni dio xSTatica je jako bitan dio programa, ali smo isto tako zadovoljni što smo imali prilike ugostiti i renomirane graffiti umjetnike iz Splita, Hrvatske i regije, Europe, Amerike i Australije koji su svojim radovima uljepšali i oplemenili okoliš.

Pokazalo se da Grad može imati razumijevanja i iznijeti jedan ovakav projekt i drago mi je da je cijeli festival na kraju uspješno odrađen. Vjerujem da xSTatic ima potencijala dalje se razvijati – kazao je voditelj ovogodišnjeg Festivala Pero Rančić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime