Bilo je veselo i razigrano jutros u Dječjem vrtiću Latica čije je mališane i tete uoči božićnih blagdana zajedno sa svojim suradnicima posjetio splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Povod za posjetu nisu samo najveseliji dani u godini nego i početak energetske obnove ovog vrtića na Sućidru.

Nakon ćakule o tome što je tko poželio od Djeda Božićnjaka, koje su nove igračke u điru i ostalim „važnim“ stvarima koje je trebalo prokomentirati sa gradonačelnikom, djeca su izvela prigodni program gradonačelniku te uručila čestitku s pregršt lijepih želja za cijeli Split. Poželjevši im sve najbolje za nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane, gradonačelnik je mališima poručio da će nakon energetske obnove njihov vrtić biti još ljepši, bolji i topliji.

-Draga djeco, slušajte ove barbe koji popravljaju vaš vrtić, koji će biti lip na ponos svih nas – kazao je gradonačelnik klincima sa Sućidra. Istaknuo je kako projekt energetske obnove DV Latica iznosi malo više od milijun kuna, od čega je bespovratnih sredstava oko 430 tisuća kuna.

– Ovo je samo jedan u nizu projekata koje realiziramo. Radimo i pripremamo energetsku obnovu još tri osnovne škole – Pojišan, Skalice i Mertojak te dječjeg vrtića Mandalina. Za ove projekte, podsjetio bih, u siječnju ove godine Gradu Splitu i Razvojnoj agenciji Split odobreno je sufinanciranje energetske obnove iz fondova Europske unije, odnosno Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost svih projekata iznosi 27,6 milijuna kuna od čega ukupna vrijednost bespovratnih sredstava iznosi 11 milijuna kuna. Ostatak sredstava osigurat ćemo iz proračuna Grada Splita, nacionalnih izvora sufinanciranja provedbe EU projekata, kao i iz samih ušteda koje će, nakon provedbe energetskih mjera kroz 24 mjeseca trajanja projekta, na godišnjoj razini iznositi oko pola milijuna kuna- pojasnio je prvi čovjek grada Splita dodavši kako će nakon završetka radova na toplinskoj izolaciji DV Latica, uz novu LED rasvjetu, učinak energetske uštede biti potpun.

Endica Radić Hozo, ravnateljica DV Radost, u čijem je sastavu i vrtić na Sućidru istaknula je kako će nakon završetka energetske obnove, računi za potrošenu energiju pasti i do 50 posto. Sami radovi, pojasnila je ravnateljica, neće ometati svakodnevni rad vrtića i bezbrižnu igru njegovih mališa i veliša, a trajat će tri mjeseca.

Dodajmo kako su u pratnji gradonačelnika bili i zamjenica Jelena Hrgović Tomaš, pročelnik Službe za društvene djelatnosti Mate Omazić, savjetnik gradonačelnika za EU fondove Krešimir Budiša, predstavnik Razvojne agencije Split Goran Batinić, djelatnici gradske Službe za izgradnju koji u ime Grada provode ovaj projekt, predsjednik GK Sućidar Miljenko Modrić te predstavnici izvođača radova i stručnog nadzora.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime