Sunčana subota izmamila je pripadnike moto klubova iz Splitsko-dalmatinske županije da se u 10:00 sati okupe na južnom parkiralištu gradskog groblja Lovrinac.

Spontanom okupljanju prethodila je ideja Tomislava Škarpone i nedavni napad koji se dogodio u Kaštel Štafiliću gdje je nekoliko mlađih muškaraca fizički napalo mlađeg muškarca Lovru J. s ciljem iznude novca. Snimka je nedugo nakon događaja svjetlost dana ugledala na svim mrežnim i društvenim te novinskim portalima, nakon čega su napadači od strane policije identificirani, uhićeni te predani Državnom odvjetništvu koje je uz dežurnog suca istrage istima odredilo 30-dnevni istražni pritvor zbog sumnje na moguće ponavljanje djela i utjecaj na svjedoke.

Na južnom parkiralištu se točno u 10:00 sati okupilo 40-tak motociklista sa šireg područja od Makarske do Trogira koji su u formiranom defileu krenuli magistralom do Trogira te starom kaštelanskom do Kaštel Štafilića, točnije Bijaća gdje boravi mladi Lovre. Cijelo događanje prošlo je pod budnim okom policijskih službenika PP Split i PP Kaštela koji su bili bajkerima na pomoći. Vožnja je prošla u iznimno mirnom i solidarnom duhu, umjerene brzine, bez ispada kakvo i dolikuje pravim ljubiteljima i vozačima motocikala.

Tomislav Škarpona i Ivan Gojun ispred okupljenih predali su mladiću novčanu donaciju, sakupljenu od pripadnika moto klubova koji su bili dio ovog defilea i to iz Moto kluba Daorsi – Imotski, Moto kluba Patria – Podstrana, Moto kluba Quantum – Kaštel Stari, Moto kluba Vuk Samotnjak – Split.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime