Većinom glasova Kaštelani usvojili rebalans proračuna za 2017. godinu

Kaštelanski vijećnici zasjedali su na drugoj sjednici Gradskog vijeća

Mjesec dana nakon konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Kaštela,  održana je 2. redovita sjednica kojom je predsjedao Ivan Udovičić, a iako je vrijeme godišnjih odmora, sjednici, od 25 članova nije nazočio tek jedan član ovog pedstavničkog tijela.


Među točkama dnevnog reda, koje su većinom glasova vijećnika usvojene, bio je i Prijedlog izmjena  i dopuna proračuna Grada za 2017. Godinu, kojim je  proračun smanjen za  4,7 milijuna kuna zbog manjka planiranih prihoda. Zbog manjka prihoda rezat će se u izgradnji i održavanju komunalne infrastrukture, dok se samo za opskrbu pitkom vodom umanjuju rashodi za 2,6 milijuna kuna. Rashodi se smanjuju i za razvoj nerazvrstanih cesta, za javne površine, rekonstrukciju i izgradnju, održavanje javne rasvjete, za Kulturni centar u Lukšiću te izgradnju reciklažnog dvorišta.

Svoje nezadovoljstvo smanjenjem proračuna po ovim stavkama,  izrazio je SDP-ovac Dražen Đaković, koji nije glasao za rebalans, a protiv su bili i ostali SDP-ovci kao i Ana Ljubica iz Akcije mladih i nezavisni vijećnik Ivan Gotovac. Suzdržani  su bili i troje vijećnika Josipa Berketa.

Na sjednici je najviše vremena utrošeno na vijećnička pitanja i prijedloge, a desetak vijećnika se javilo za riječ. Među njima Ana Ljubica, Ivan Gotovac,  HSP-ovac Željan Jurlin, SDP-ovci  Matko Kuzmanić i Dražen Đaković i Toni Rokov te Josip Berket i vijećnici s njegove liste Goran Samardžić, Meri Škopljanac i HDZ-ova vijećnica Doris Grgurin.

Vijećnička pitanja  i prijedlozi su uglavnom bili usmjereni na upravljanje pomorskim dobrom te određivanjem njegovih granica, o izgradnji pomorskih luka kroz Kaštela, o vodoopskrbi u Radunu. Teme pitanja bile su i nedovršene ulice u kojima su u tijeku radovi Eko agencije, ograničenje brzine u Ulici Ivana Pavla Drugog te postavljanje prometnih kamera, kao i fekalije koje izlaze na ulice, posebno u Kambelovcu.

Vijećnike je zanimalo i kada će biti izgrađena nova dječija igrališta u Donjim Kaštelima,  novi vrtići i rekonstrukcija postojećih te preuzimanje upravljanja školama na području Kaštela, ali i hoće li Kaštela dobiti autobusni kolodvor. Dotaklo se i pitanje što je s hotelom Palace te utvrđivanju činjenica ispunjava li vlasnik svoje obveze, ali i pitanje kupanja pasa na plažama kao i turističkog vlakića kako bi mu se odredila točna ruta prometovanja.


Među zanimljivijim temama na ovoj sjednici našla se i najava skorog početka već najavljene izgradnje luke u Kaštel Starom i uređenje rive, kao i najava izgradnje, odnosno uređenja tržnice u Kaštel Sućurcu, koja bi, prema riječima upravitelja Vlastitog pogona, Ivana Čaglja trebala uslijediti ove jeseni.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0