VATROGASCI ŠOKIRANI Kamene gromade na pristupnim putevima kod Bribira

Netko je na pristupne puteve postavio kamene gromade i tako blokirao vatrogasce u namjeri gašenja požara na tom području

Posljednjih tjedan dana najviše požara zabilježeno je u Šibensko-kninskoj županiji. U utorak navečer bila su aktivna još dva – kod Đevrsaka i na Promini gdje vatra guta planinu šesti dan za redom.


Požar kod Đevrsaka aktivan je gotovo 24 sata, a u utorak kasno poslijepodne zapovjednik JVP-a Šibenik zapovjedio je evakuaciju zaseoka Pavići, Miloševići i Bribir. Od tamo je evakuirano ukupno 39 osoba koje su smještene u skradinkoj školskoj dvorani.

U utorak navečer naš fotoreporter boravio je na požarištu kod Bribira. U vrijeme dok je s vatrogascima boravio na lokalitetu Bribirska Glavica svjedočio problemu s kojim su se susreli tamošnji vatrogasci. Naime, na pristupnim putevima našle su se kamene gromade što je blokirao vatrogasce u namjeri gašenja požara na tom području.

Kako smo doznali od glavnog županijskog vatrogasnog zapovjednika, Darka Dukića, otklonjena je opasnost za kuće i stanovnike ovog područja. Iako još ima dosta otvorenog plamena, situacija je kudikamo bolja nego u ranu večer, a tome je doprinijelo i naglo slabljenje vjetra. Na požarištu se nalazi tridesetak vatrogasaca s 10 vozila.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/vatrogasciheroji/videos/801459650014339/” bottom=”30″]


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0